АКТУЕЛНОБРАТУНАЦ

Братунац и Сребреница без аутобуских линија (ВИДЕО)

20240121083559 811875

 

Становници општина Братунац и Сребреница немају аутобуску линију за Београд, Нови Сад, линија за Источно Сарајево саобраћа једном дневно, а од нове године укинута је и аутобуска линија према Бањалуци и Бијељини.

Тиме су у потпуној саобраћајној блокади и сналазе се како знају и умију да дођу до било ког града у Српској или Србији.

Превозници укидање линија правдају нерентабилношћу. У аутобуској станици Братунац кажу да је, након гашења некадашњег транпортног братуначког предузећа Вихор и одласком Дрина Транса са овог подручја, ова општина постала ,,слијепо цријево“.

– Ми не можемо до сусједне Љубовије да се пребацимо, послије Чајнича и Сребренице нема мјеста са лошијим јавним превозом – каже Зоран Спајић, отправник послова на аутобуској станици Братунац.

420011827 802705315212002 8815491974718202140 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Промет путника у посљедњих годину дана драстично је опао. Раније су укинуте линије за Нови Сад, Лазаревац, Сарајево. Од првог јануара нема линија ка Зворнику и Бијељини. Локална власт упозната је са овим, али и са проблемом лоше комуникације међумјесних линија.

Начелник општине Лазар Продановић каже да је ситуација лоша и да је општина спремна да субвенционише све линије и аутопревознике.

Од 2009. године, Братунац и Сребреница више нису ни транзитна подручја за робни саобраћај с обзиром да је гранични Љубовијски мост и мост у Скеланима затворен за робе и услуге. Отварањем новог моста Братољуб, отвара се и нада да би ствари могле кренути са мртве тачке, преноси РТРС.

https://www.youtube.com/watch?v=8gwsCBrqzcQ&t=156s

ИнфоБирач

One thought on “Братунац и Сребреница без аутобуских линија (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *