АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИЗВОРНИКОСМАЦИ

Дејана Ракић студент мастер студија са 41 десетком у индексу

viber slika 2024 01 16 16 36 04 799

 

Када уз озбиљан рад одбарете да студирате оно што волите, успјех не може да изостане, каже двадесетдвогодишња Дејана Ракић из Осмака која је основне студије њемачког језика завршила са просјеком оцјена 9,82 и са чак 41 десетком у индексу.

То је податак са којим мало ко може да похвали, али је он дошао као плод дугогодишњег рада, прво у средњој школи, а потом и на факултету. Ракићева је њемачки језик завршила у Тузли и то као студент генерације, те је добила Златну плакету „Студент генерације Универзитета у Тузли“. Природно, ту је наставила и мастер студије на усмјерењу методике наставе њемачког језика.

Љубав према језицима развила се раније, а потврдила уписом у одјељење гимназије друштвено-језичког смјера у зворничком СШЦ „Петар Кочић“.

 – У средњој школи сам имала дивну професорицу њемачког језика, Селму Дардаган Вејзовић. Она је била изузетна, у потпуности посвећена нама. Начин на који је преносила знање је за сваку похвалу. У њој сам видјела узор и пожељела да будем као она. Пошто је она студирала у Тузли и ја сам изабрала исти универзитетски центар. Срећна сам и поносна на своју одлуку јер је одсјек германистике у Тузли вјероватно најбољи у земљи. У индксу имам уписану 41 десетку, те по двије седмице и деветке – каже Ракићева, која је истакла да је и настава из српског језика била веома квалитетна што јој је касније помогло током студија.

viber slika 2024 01 16 16 36 54 634
Са ректором Нермином Хаџиграхић на додјели Златне плакете

 – Српски језик нам је предавала професорица Наташа Кокоруш, која нам је била и разредни старјешина. Знања из књижевности су ми била заиста драгоцјена и добра подлога јер смо упоређивали разчичите епохе у нашој и њемачкој, те осталим књижевностима – навела је Ракићева.

Њени планови у будућности су везани за универзитетски рад.

 – Тренутно сам уписала мастер студије, а након тога планирам и докторске студије. Себе видим, једног дана, за катедром на факултету јер желим да се бавим научним, академским радом – закључила је Ракићева.

Проф. др Јасмина Ђонлагић Смаилбеговић, једна од Дејаниних професорица на факултету, је у изјави за наш портал истакла да су резултати које је Ракићева постигла најбоља препорука да настави академску каријеру.

 – Од ране младости Дејана је показала изузетну жељу за стицањем нових знања, учењем страних језика, те чињеница да се опредијелила за студије на нашем одсјеку за нас преставља част и обавезу континуираног пружања квалитетног и учинковитог образовања. У току студија Дејанина љубав према језицима и неугасива жеђ за знањем су је водиле до најбољих резултата, те окончању студија као добитница Златне плакете „Студент генерације Универзитета у Тузли“ чиме је створена претпоставка да настави академску каријеру на Одсјеку за њемачку књижевност што ће бити подстрек и прилика за даље усавршавање и напредовање. Нашем друштву су итекако потребни овако млади, способни и перспективни кадрови, а Дејана то заиста јесте – навела је проф. др Јасмина Ђонлагић Смаилбеговић.

417407000 803462431802957 5246583749678416993 n 1
Vaš Shooter – Zvornik!
Стипендија општине Осмаци и пријем код начелника

Ракићева је током четврте године студија, када је и почела додјела, добијала стипендију општине Осмаци. У знак поштовања према оствареним резултатима и подршку успјешним младим суграђанима, начелник општине Радан Сарић је за њу организовао пријем.

 – Заиста сам захвална на подршци коју сам имала у виду стипендије. Још више значи пријем и подршка за остварене резултате – истакла је Ракићева и додала да се нада да ће остати у Осмацима и након завршетка студија.

419413522 886659939920089 6243317116304673828 n

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *