АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКСПОРТСПОРТ

Селектор женске репрезентације Мирко Ждрало поставио циљеве за нареду сезону

407132149 3513296502314623 6765924623480311446 n

 

Женска репрезентација Србије започела је окупљање пред базичне припреме које ће се одржати у првом дијелу у Зворнику док ће од 15. јануара 2024. репрезентација боравити на Златибору.

Предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин данас је обишао базу женске репрезентације Србије у Зворнику.

 – Женска боксерска репрезантација Србије почела је у Зворнику своје припреме за сезону која је пред нама. Једна екипа иде на Куп нација у Сомбор док друга иде на један од највећих свјетских турнира у Бугарску, затим у Италију на тренинг камп и на квалификациони турнир те се надамо да ће нека од наших девојака из ове сале за Србију извојевати лиценцу за учешће на Олимпијским играма у Паризу. Ове припреме ће им помоћи за Европско првенство у Београду које ће се одржати од 15. до 29. априла 2024. године – рекао је Боровчанин.

Селектор женске репрезентације Србије Мирко Ждрало истиче да ће у наредној години центри свјетског и европског бокса дефинитивно бити Париз и Београд.

 – Поставили смо јасне циљеве за наредну сезону, дио наше репрезентације ће започети базичне припреме за неколико дана, тренутно се екипа окупља, док се други дио екипе припрема за “Куп нација”, међународни турнир који се у Сомбору одржава од половине овог мејсеца. Осмог јануара нам се придружује и чланица наше репрезентације Наталија Шадрина која је већ изборила лиценцу за Олимпијске игре у Паризу, а сви заједно радимо на томе да наш тим за ове игре буде још већи и снажнији након наредних квалификација – изјавио је Ждрало.

Гост клуба „Обилић ТРБ“, града Зворника, Републике Српске у наредних десет дана биће Патриша Мбата. Она је боксерка која живи и тренира у Лондону, а наступа за Олимпијски тим Нигерије. Патриша је одушевљена радом тренера и клуба „Обилић ТРБ“, те ће јој заједнички тренинзи свакако помоћи за наредна такмичења.

 – У Зворнику се осјећам лијепо, срећна сам што сам дошла и имам сјајне утиске – рекла је Мбата.

 – Изузетно сам поносан што постајемо свјетска база женског бокса, оно што радимо годинама сада препознаје читав свијет и жели да тренирати са нама – каже селектор Ждрало.

Боксерка клуба „Обилић ТРБ“ Анђела Бранковић каже да су почеле базичне припреме, након тога слиједи и други дио припрема на Златибору.

 – Надамо се најбољем и да ће се још неко придружити нашој колегиници Шадрини која се већ квалификовала за Олимпијске игре. Сви имамо прилику да остваримо велике резултате – поручила је Бранковићева.

416716897 794366009379266 7408924994868759319 n

(инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *