АКТУЕЛНОЗВОРНИКШЕКОВИЋИ

Пуна подршка Драгомиру Васићу на путу до истине из Шековића

received 396104192771854

 

Борачка организација Другог одреса специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске – Шековићи реаговала је на подизање оптужнице против Драгомира Васића из Зворника и нагласила да је постало уобичајено да се хапсе Срби пред велике празнике, као што су нападана српска села и српски градови за вјерске празника у току  одбрамбено-отаџбинског рата од 1992. до 1995. године.

У подршци Васићу бивши борци  Шековића истичу да су „тада Србе убијали, а сада их хапсе! Да ли је то случајно? Оне које нису могли побити у рату, сад би да стално подижу оптужнице, хапсе, па суде и суде … командантима, начелницима, храбрим борцима и полицији“.

Истичући да подизање оптужнице није случајно, у саопштењу се наводи да нису могли да опросте Васићу што је своје Брничане и Србе из Живиничке и Кладаљске општине спасио и организовао колону која је започела свој пробој 27. маја 1992. године и која се након три дана домогла слободне срске територије на Шековачкој општини 30. маја.

У колони, коју су предводили српски соколови из ових селабили су и жене и дјеца и стари и изнемогли,, наводи се у саопштењу и додаје да је у пробоју је учествовало скоро 3000 мјештана ових села.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

Бивши борци из Шековића наводе да Васићу не могу да опросте, што уз скромну кампању добија  повјерење народа на изборима 2003. године, када му је ОХР отео мандат, због ткз “мреже подршке“ Караџићу и Младићу, а Америка га ставила на “црну листу“, док је 2014. подизањем оптужнице за наводни геноцид у Сребреници, Васић елиминисан из политичке реалности Републике Српске.

Наводећи да је истрага у овом предмету трајала 15. година, а суђење седам година уз саслушање 163. свједока, у саопштењу се наводи да је тада Васић ослобођен оптужнице по свих 10. тачака за које су га теретили и додаје да је Васић на последњим изборима поново добио поверње народа да будеш посланик у Народној Скупштини Републике Српске.

Истичући да су Васићеви наступи као посланика у Народној скупштини Републике Српске очито засметали многима, бивши борци и полицајци из Шековића се питају – ко је следећи на списку, јер послије Нове године има још празника.  

Поносни смо што смо учествовали заједно у стварањи и одбрани наше Републчике Српске и свему оном чиме си давао и дајеш велики допринос“, стоји у саопштењу. 

ИнфоБирач

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *