АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦАЦРНА ХРОНИКА

Сребреница: Лишено слободе лице због кривичног дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“

srebre 1

 

Полицијски службеници Полицијске станице Сребреница, лишили су слободе лице А.Л. из Сребренице, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

 – Полицијској станици Сребреница, 27.12.2023. године око  16,50 часова, обратило се лице Е.Ј. из Сребренице и пријавило да га лице А.Л. вријеђа. Поступајући по наведеној пријави, полицијски службеници ПС Сребреница су изашли на лице мјеста којом приликом је лице А.Л., уз вријеђање и упућивање пријетњи по живот, физички напало полицијског службеника нанјевши му повреде. Полицијски службеник је ради указивања љекарске помоћи упућен у Јавну здравстену установу Дом здравља Сребреница – навлеи су из ПУ Зворник.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

 – Полицијски службеници Полицијске управе Зворник настављају са даљим активностима у циљу комплетирања и документовања предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за кривична дјела за која се осумњичени терети. Подсјећамо, Кривичним закоником Републике Српске прописано је да уколико је при извршењу кривичног дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“, службеном лицу нанесена тјелесна повреда или му је пријећено употребом оружја, учинилац ће се казнити казном затвора од шест мјесеци до пет година. Полицијска управа Зворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања – стоји у саопштењу ПУ Зворник.

REPLAY NOVA GODINA – kopija 20231209 221338 0000 1

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *