АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗВОРНИК

Потписани уговори о бесплатном скијању на „Игриштима“ за дјецу

jahorina
ФОТО: Илустрација

 

Чланови Руководства Олимпијског центра „Јахорина“ потписали су данас уговоре о бесплатном скијању на стазама Ски-центар „Игришта“ за дјецу из Зворника, Власенице, Милића, Вишеграда, Шековића, Хан Пијеска и Рогатице.

Уговоре су потписали директор и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић и Недељко Елек, градоначелник Зворника Бојан Ивановић, те начелници општина Власеница Мирослав Краљевић, Хан Пијесак Слободан Ђурић, Милићи Марко Савић, Вишеград Младен Ђуревић, Шековићи Миладин Лазић и Рогатица Милорад Јагодић.

Уговори су потписани у скупштинској сали општине Власеница.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнајић изјавио је данас да је при крају реализација пројекта изградње Ски-центра „Игришта“, гдје ће директно бити запослено око 150 радника, а најавио је и нове инвестиције.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да је њихова мисија увезивање свих општина и њихових потенцијала.

Елек је навео да ово није крај инвестиција и да на прољеће одатле креће гасификација свих ових мјеста, а биће гасификован и Ски-центар „Игришта“.

Представник комапније „Лајтнер“, реномираног италијанског произвођача жичара, рекао је да је веома важно имати пратећу инфраструктуру због будућих пројеката.

Представник компаније „Техноалпин“ рекао је да ће „Игришта“ представљати одличан полигон за младе, као и да је то одлична прилика да се укључе нови скијаши, што је у скијашком смислу велики напредак за БиХ.

348310993 738200741645518 6822185732253322289 n 1
Đak sport – Zvornik!

У овој комапнији су захвалили за указано повјерење и надају се ниској температури да би могли правити снијег.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић изразио је задовољство чињеницом да је Ски-центар „Игришта“ дио великог комплекса који ће бити драгуљ у развоју Републике Српске у области туризма, спорта и културе, те најавио да ће идуће године цијела ова регија имати изузетно велику грађевинску активност.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић такође је захвалио највишим институцијама Српске што су препознали значај Ски-центра „Игришта“, који ће допринијети развоју регије, бољег привредног амбијента и омогућити људима да остану на овим просторима.

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић истакао је да је ово велики дан за ову регију и Републику Српску, напомињући да је ријеч о највећој инвестицији у посљедњих 35 година на овом дијелу Српске.

Ски-центар „Игришта“, који се налази уз магистрални пут Власеница-Хан Пјесак, изграђен је за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године као помоћни ски-центар. Надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара.

Влада Републике Српске прошле године донијела је одлуку којом се овај центар додијељује Олимпијском центру „Јахорина“ на 30 година без накнаде.

Скијашки центар „Игришта“ имаће три стазе које ће бити освијетљене за ноћно скијање.

Дужина ски-стаза је 4.750 метара, шестосјед је дужине 820 метара и има капацитет до 3.500 скијаша на час, двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту.

Осим тога, на Ски-центру „Игришта“ планирани су и љетни садржаји.

(Извор: РТРС)