АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Незадовољан односом надлежних: Одборник Бојан Лукић из Спомен-собе однио фотографију покојног оца, палог борца ВРС

406504286 745106840977189 1373611993843117753 n

 

Одборник СДС-а Бојан Лукић, данас је, како је и обећао пред одборницима Скупштине града Зворника, изузео фотографију свог покојног оца из Спомен-собе, који је погинуо као припадник Вопјске Републике Српске. Како је Лукић истакао за Инфо Бирач, он се на овај потез одлучио незадовољан радом Одјељења борачко-инвалидске заштите и њиховим односом према припадницима породица погинулих бораца. Он је, уједно, затражио, да се утврди у којим се све предузећима налазе спомен-плоче погинулим радницима како се не би десило да буду бачене.

 – Незадовољан сам одговором дјетету палог борца која је тражила своја права. Она је нездовољна њиховим односом и одговорима те је рекла да ће изузети фотографију свог покојног оца из Спомен-собе. Они су јој рекли да то не може. Ја сам јавно данас рекао да ћу ја изузети фотографију свог покојног оца и позвао начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Жељка Смиљанића да ме у томе спријечи – рекао је Лукић и да ће затражити Смиљанићеву и смјену два службеника која се баве борачким питањима.

408160427 775175684631632 3224263184288990767 n

Лукић је затражио да се евидентирају све спомен-плоче палим борцима у бившим фабрикама и да се о њима води рачуна.

 – Затражио сам да се евидентирају све спомен-плоче које су постављене палим борцима у некадшњим фабрикама које су касније приватизоване да на заврше на сметљишту. Треба видјети у каквом су стању и гдје да их сачувамо – истакао је Лукић.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту у ГУ Зворник Жељко Смиљанић негирао је ове наводе.

 – Одборник Лукић је негодовао на рад двојице службеника и није се жалио на мој рад. Ја сам стао у њихову одбрану и тврдим да се ни према коме нису тако нису односили, а камоли према дјетету палог борца. Све наше кориснике примамо и односимо се према њима са уважавањем. Што се тиче спомен-плоча и других споме-обиљежја, ми имамо тачан регистар гдје се налазе спомен-плоче и други споменици. У наредном периоду ћемо обићи све те локације да утврдимо у каквом су стању – рекао је Смиљанић.

viber image 2023 12 05 14 31 40 621

Лукић: Нико се не оглашава на хапшења бораца Војске Републике Српске

Бојан Лукић је на данашњем колегијуму затражио да се на наредној сједници Скупштине града расправља о безбједности бивших припадника ВРС и полиције јер се стално врше њихова хапшења.

 – Јуче су опет била хапшења наших бораца који су стварали Републику Српску. Нико од борачких организација се није огласио по овом питању. Желим да се о томе расправља на Скупштини града Зворника, да кажемо зашто се овим људима не помаже, зашто немају никакву заштиту. Одржавају се некакви скупови са поруком да граница постоји, а наше борце хапсе свакодневно – истакао је Лукић.

viber image 2023 12 04 18 14 36 391

(Инфо Бирач)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *