АКТУЕЛНОЗВОРНИКСПОРТФУДБАЛ

Напредак из Доњег Шепка јесењи шампион Регионалне лиге РС група Исток

670

 

Завршен је јесењи дио шампионата у Регионалној лиги РС група Исток, а јесењи шампион је екипа Напретка из Доњег Шепка. Шепчаци су у посљедњем јесењем колу пред својим навијачима у дербију шампионата савладали Љесковац са 3:1 и заслужено зимују на првом мјесту на табели. 

Најбољи напада јесењег дијела сезоне имао је Љесковац са 55 постигнутих погодака, док је Напредак други са четири постигнута поготка мање. Екипа Младости из Велике Обарске примила је само 10 погодака на петнаест мечева и они имају најбољу одбрану лиге, док су голмани Љесковца, Напретка и Табанаца капитулирали по 19 пута. 

Први стријелац лиге је Игор Ивановић играч Будућности из Скелана са 15т постигнутих погодака. Нападач Љесковца Синиша Јевтић погађао је мрежу противника 14, а Далибор Мићић из Локања 12 пута. У екипи Напретка по 11 погодака постигли су Никола Лазаревић и Бранко Јевтић, а исти број голова дао је и Стефан Видовић из Подриња Тршић.

Током јесењег дијела сезоне меч са највише погодака одиграли су Љесковац и Брач, а резултат на крају је био 7:5 у корист Љесковца. Љесковац је остварио и двије од три најубједљивије побједе, а славили су са 9:1 у гостима против Омладинца у Поточарима и 8:0 као домаћини против Партизана из Доње Трнове. Екипа Будућности из Скелана славила је са 8:0 против Јање, а Скеланци су против Омладинца из Поточара славили са 9:2. 

Резултати 15. кола: Напредак (ДШ) – Љесковац 3:1, Будућност Скелани – Брезик 4:0, Табанци – Младост (ВО) 1:1, Подриње Тршић – Шековићи 3:0, Мајевица Лопаре – Омладинац Поточари 7:2, Партизан (ДТ) – Локомотива 2:3, Локањ – Трновица 4:3, Бирач – Јања 7:2.

Табела:

Screenshot 20231120 132736 Chrome

Инфобирач