АКТУЕЛНОЗВОРНИКОСМАЦИ

Осмаци: И у наредној години субвенција ђачких карата у пуном износу, стипендије за студенте, 500 КМ за рођење првог, другог и трећег дјетета

osmaci opstina

 

У Осмацима је јуче одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Осмаци на којој су одборници разматрали и једногласно усвојили Нацрт буџета општине Осмаци за 2024. годину.

У изјави за портал Инфо Бирач, начелник општине Осмаци, Радан Сарић, истаче да су нацртом буџета и ове године планирана средства за субвенцију ђачких карата у пуном износу.

 – Такође, буџетом општине за наредну годину планирана су средства за стипендирање студената са пребивалиштем на подручју општине Осмаци као што је био случај и претходне године – рекао је Сарић.

Он је додао да и ове године у буџету дат акценат на пронаталитетну политику, односно на помоћ приликом рођења првог, другог и трећег дјетета.

 – Настављамо добру праксу помоћи брачним паровима за рођење дјеце, тако да ћемо и ове године примјењивати Правилник о једнократној помоћи за рођење дјетета, а којим је утврђена висина помоћи за рођење првог, другог и трећег дјетета у износу од 500 КМ –  истакао је Сарић.

viber image 2023 11 13 20 53 45 846 2

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *