АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКМИЛИЋИСПОРТСПОРТ

Завршено Првенство Српске у боксу, најбољима уручена признања – одржана и Скупштина БС РС

237030

 

Првенство Републике Српске у Боксу завршено је јуче у Милићима, а најбољима у својим категоријама уручена су признања.

У категорији пионира најбољи је био Ђорђе Недић из Боксерског клуба „Хајдучка стијена“ из Милића, кадета Сергеј Милошевић из клуба „Дервента“, јуниор Кристијан Вујановић из „Глигорић тима“ из Бијељине, омладинац Срђан Томић из клуба „Обилић-ТРБ“ из Зворника, а за најбољу пионирку проглашена је Марија Амовић из Боксерског клуба „Гласинац“ са Сокоца.

На Првенству су наступили такмичари из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Славен Ристић изјавио је да је бокс прилично заживио и да постаје све бољи и организованији као једна цјелина.

– Желимо да у будућности радимо много више, како би анимирали омладину, која треба да улаже у праве вриједности. Улагање у омладину и спортисте је улагање у будућност – рекао је Ристић.

beoprom

Генерални секретар Боксерског савеза Републике Српске и селектор женске репрезентације Србије у боксу Мирко Ждрало рекао је новинарима да су у протекла два дана наступили најбољи боксери млађих узраста из Републике Српске који су приредили прави спектакл.

– Увјерили смо се да Милићи воле бокс и сигуран сам да ћемо овдје правити још значајније догађаје у будућности – навео је Ждрало.

Начелник општине Марко Савић рекао је да је част бити домаћин оваквог догађаја који се другу годину заредом одржава у Милићима.

Он је рекао да је општина Милићи издвојила 5.000 КМ за организацију ове манифестације, оцијенивши да им је потребан један овакав спортски догађај.

Јучерашњем догађају присуствовао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић коме је уручено признање Боксерског савеза Српске за допринос развоју и популаризацји бокса.

Признања су уручена и начелнику Милића Марку Савићу, предсједнику Компаније „Боксит“ Рајку Дукићу, предсједнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину, легенди југословенског бокса Драгану Васиљевићу, професионалном шампиону и бившем боксеру Горану Делићу и другим заслужним појединцима.

398900224 756856026463598 5796447101826788232 n
Vaš Shooter – Zvornik!
Одржана и Скупштина БС РС

У Милићима је овог викенда одржана и Скупштина Боксерског савеза Републике Српске на којој су именовани за Спортског директора савеза Горан Делић и за потпредсједника савеза Зоран Рашљић.

Скупштини је присуствовала велика већина делегата, предсједник скупштине Вукашин Родић, предсједник Боксерског савеза Републике Српске Славен Ристић, предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, као и чланови управе савеза.

viber image 2023 10 10 14 40 41 208

(Извор: РТРС, Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *