АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦА

У Власеници сајам пољопривреде окупио 80 излагача

235274

 

На сајму пољопривреде и привреде у Власеници, који је окупио око 80 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе, пољопривредни произвођачи представили су своје производе и услуге, међу којима су прерађевине од воћа, поврћа, млијека, меса, меда, биљака, али и плетене рукотворине.

Сајам је на градском тргу отворио начелник општине Власеница Мирослав Краљевић који је изјавио новинарима да је на овогодишњем сајму присутан највећи број излагача до сада.

Он је поручио да у наредном периоду треба водити рачуна о произвођачима који имају мање површине и да их треба финансијски ојачати да би остали на овим просторима.

beoprom 1

 – Имамо чисту животну средину, воду и инфраструктуру и у томе предњачимо, а огромне површине су незасијане и зарасле – навео је Краљевић.

Он је напоменуо да ће глобална криза натјерати људе да раде, да сами привређују, а општина ће помоћи у изградњи инфраструктуре.

Краљевић је истакао да власт у Републици Српској помаже у испуњавању потреба ове локалне заједнице, на чему је неизмјерно захвалан.

Он је рекао да је циљ да Ски-центар „Игришта“, у који улажу Влада Републике Српске и Олимпијски центар „Јахорина“, буде замајац просперитета општине Власеница.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић изјавио је новинарима да сајам у Власеници добија на значају ако се имају у виду најновији статистички подаци који показују да је за осам мјесеци ове године у Српској забиљежен пад индустријске производње од 2,9 одсто.

Он је нагласио да Привредна комора у сарадњи са Владом Републике Српске и ресорним министарствима, настоји да утиче на креирање будућих стратешких докумената с циљем стварања повољнијег пословног окружења у Републици Српске.

Организатор сајма је Општинска управа уз подршку Привредне коморе Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

350535698 737576005041325 6452526167802141839 n
Đak sport – Zvornik!

(Извор: РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *