АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРЕБРЕНИЦА

Повратници у свему виде напад на Бошњаке – Рамиз ,,у све се мијеша“ Салкић и истина о дешавањима у фабрици у Сребреници

56ca9985f106d0056625a945f2040ec9 XL

 

Није нам циљ да распирујемо националну и вјерску нетрпељивост, али безобразлуку појединаца из реда Бошњака нема краја. Повратничка популација може да туче, шамара, ломи клупе по шеталишту, провоцира заставама и псује српску мајку, а за све то наравно треба да буду криви Срби. Освједочени противник постојања Републике Српске Рамиз Салкић је ,,адвокат“ свих повратника, иако је по струци биолог и по њему је МУП Републике Српске и када ради свој посао фактор који узнемирава ,,повратнике“. Псовање српске мајке и упућивање озбиљниих пријетњи по живот и имовину Срба је за њега ваљда нормално, док је слушање  традиционалних пјесама као што је ,,Весели се српски роде“ за њега узнемиравање на националној и вјерској основи. Немој Рамизе бранити повратнике, јер заиста нису угрожени, а знамо сви да се то ради за пар политичких поена. И да не заборавим нисмо ми ни агресори, нити атакујемо на твоју домовину, како рече на ДЕПО порталу, ми смо своји на своме вијековима!!!

Истина о дешавањима у фабрици ,,6. новембар“ није баш онаква како су је брже боље пласирали медији у Федерацији БиХ, баш као и када су брже боље писали о нападу у Каменици и на Осмацима. Е па неће више моћи то да прође!

Како нам је испричао наш извор укључен у цијелу причу, истина је да је Есад Ибрахимовић упутио пријетње да ће запалити фабрику и псовао мајку српску, али се онда сјетио да је најбоље да глуми жртву и да је угроженост повратичке популације карта на коју је најбоље играти – каже наш извор.

 – Проблем у фабрици ,,6. новембар“ је почео тако што су раднице слушале једну радио станицу на којој је почела пјесма ,,Весели се српски роде“ која никога не вријеђа. Ту пјесму је почела да пјева радница која је Српкиња и која није имала намјеру никога да провоцира, али Мелиси Ибрахимовић је то засметало и она је почела да добацује и да се свађа. Све је то кулминирало, па је морао да реагује  и управник који је покушао да смири ситуацију. Од тада, па у наредних петнаестак дана сукоб између те двије раднице је тињао и до инцидента је дошло у сриједу 4. октобра. Након што су у току радног времена вербално се сукобиле Мелиса и радница српске националности, пословођа је покушао да смири ситуацију и раздвојио ове двије раднице. Након што је Мелиса је изашла напоље отишла је до супруга који се вратио у круг фабрике и онда пред скоро свим радницама које су стајале испред погона и чекале превоз изговорио ,,Гдје је Мишо, мајку му јебем четничку, сад ћу да га убијем“, што могу потврдити све жене које су стајале ту (и српкиње и бошњакиње). Рекао је да ће запалити погон, што је унијело немир међу раднице. Ушао је у погон тражећи пословођу и кренуо да га напада вербално, на ивици физичког сукоба. Рекао је и то да у Босни никад неће бити мира и да морају поново да ратују. Срећом, мирном реакцијом пословође избјегнут је већи сукоб – навео је наш извор.

Он је додао да је у четвртак 05.10. Мелиса Ибрахимовић заједно са Мелисом Суљић и Селмом Махмутовић није дошла на радно мјесто, чиме врши грубу повреду пословне етике.

 – Она се у току дана појављују у канцеларијама ,,6. новембра“ у Зворнику.  Долазе ненајављене тражећи састанак са власником фирме Јаковом Галићем и директором Небојшом Галићем. Тада је договорено да се одржи састанак са радницима 07. октобра. Састанак је одржан 7. октобра око 12.00 часова у току радног времена и Јаков Галић је тада рекао да у погону не смије бити никаквих националних подјела. Након што је Галић отишао из фабрике Мелиса Ибрахимовић и Мелиса Суљић су напустиле погон чиме су направиле другу грубу повреду пословне етике, због чега су и отпуштене. Након њиховог одласка, муж Мелисе Ибрахимовић је више пута позвао пословођу како би му пријетио и слао пријетеће поруке. Пословођа се осјећао угрожено и плашећи се за своју безбједност и безбједност осталих радница у погону, јер је Ибрахимовић два дана раније рекао како ће запалити погон, позвао надлежне органе да предузму кораке, како би спасили животе радника од разјареног Есада Ибрахимовића. Полиција је након изласка на терен узела изјаве свих радника и предузела даље кораке – навео је овај извор.

Мелиса Ибрахимовић је отпуштена из текстилног погона ,,Алма Рас“ који је радио у Сребреници, због сукоба које је имала са другим радницама, што се може провјерити у тој фирми. Како смо сазнали, заједно са Мелисом Суљић је тражила да топли оброк који су из ресторана добијале све раднице ,,6. новембра“ буде укинут, јер нису биле сигурне да ли у њему има свињетине и можда се прави на масти. Због свега тога послодавац је одлучио да топли оброк уплаћује на рачун како не би била угрожена њихова права, што се може провјерити у фирми.

Извор упућен у истрагу о овом случају, каже да је данас је у круг фабрике ,,6. новембар“ долазио један полицајац бошњачке националности како би вршио притисак на раднице повратнице да промијене исказ у корист Есада Ибрахимовића, а о свему су обавјештени надлежни у ПУ Зворник.

Бошњаци нису угрожени и нико их не угрожава, али сви морају да поштују правни поредак и законе Републике Српске. Полиција и тужилаштво нека раде свој посао и тек када они заврше све процедуре, може се причати да ли неко дјело има обиљежја напада на ,,повратнике“ и вријеђање на националној и вјерској основи.

ИнфоБирач