АКТУЕЛНОМИЛИЋИ

Приредбом и маскенбалом у Милићима завршено обиљежавање „Дјечије недјеље“

1. Дјечија недјеља маскенбал

 

Маскенбалом и приредбом на Љетној позорници у Милићима, у Милићима је завршено обиљежавање манифестације „Дјечија недјеља“, чији је овогодишњи слоган био “Другарство чувајмо, љубав његујмо”.

Наши најмлађи учесници из ПУ “Полетарац” и ОШ “Алекса Јакшић”, дефилујући градским улицама, показали су суграђанима своју маштовитост и креативност у избору костима за маскенбал.

Заједничком приредбом ПУ „Полетарац“, ОШ „Алекса Јакшић“ и СШЦ „Милутин Миланковић“ из Милића, на Љетној позорници представили су се: Хор ОШ „Алекса Јакшић“, рецитатори ОШ „Алекса Јакшић“, полазници вртића музичком тачком „Играле се делије“, чланови драмске секције са комадима „Геометријски облици“ и „Прича о вуку“ – ПО Дервента и плесним тачкама „Пусти бригу, узми књигу“ и „Шапутање“ – ПО Дубнички Мост.

beoprom 1

Приредба је завршена наступом КУД-а „Прота Матија Поповић“ из Милића, а водитељи програма били су Ивана Дурмић и Никола Лазаревић из СШЦ „Милутин Миланковић“. Приредби су присуствовали, поред руководства Општинске управе Милићи и образовних институција, васпитачи, наставници и професори, као и бројни суграђани општине.

 – Као што је и познато, прва недјеља октобра је „Дјеција недјеља“. Ове године, чини ми се, имали смо богатији програм, првенствено захваљујући људима из образовних установа, који су се заиста потрудили да сваки дан ове недјеље буде испуњен неком од активности. Манифестација је завшена маскенбалом, заиста је лијепо видјети сву ову дјецу и њихову радост, јер то је оно, заправо, што нас све испуњава и даје нам снагу да истрајемо, да радимо и да се једноставно боримо за њих – рекао је начелник општине Милићи Марко Савић у свом обраћању медијима.

Директор ОШ „Алекса Јакшић“ Радомир Маџаревић рекао је да су на завршној манифестацији учествовали сви ученици основне школе, од првог до петог разреда, као и ученици подручних школа из Дервенте и Дубнице.

 – Сви смо ту, велики је број ђака који учествује на завршној манифестацији. Ми смо свих ових дана имали одређене манифестације, а ово је круна свега. Данас заједно радимо са обдаништем, средњом школом и Културно умјетничким друштвом „Прота Матија Поповић“, што мени представља задовољство и част – изјавио је директор Маџаревић.

djak
Đak sport – Zvornik!

(Извор: Општина Милићи)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *