АКТУЕЛНОАЛУМИНАЗВОРНИК

„Алумина“: Пријем за породице погинулих радника Фабрике

DSC 7305

 

У компанији „Алумина“ данас је, поводом 6. октобра – Дана Фабрике, организован пријем за породице погинулих радника у протеклом рату. Породицама 36 погинулих радника обратили су се предсједник Управног одбора компаније „Алумина“ Зоран Стевановић и предсједник Синдикалне организације металске индустрије и рударства Александар Сејменовић.
Стевановић је пожелио добродошлицу породицама погинулих радника и додао да компанија наставља да се развија, те да ће увијек бити уз породице својих погинулих радника.
– Трудићемо се и тражити начина да изађемо у сусрет нашим породицама, да им помогнемо кроз разне видове од запошљавања до пружања материјалне помоћи – рекао је Стевановић, те нагласио да је управо данас, током разговора са породицама погинулих радника, сазнао да има још један млади незапослени члан и менаџмент ће се побринути да се питање његовог запошљавања ријеши у току овог мјесеца.

DSC 7322

Предсједник Управног одбора „Алумине“ је истакао да ће менаџмент компаније увијек бити на услузи породицама својих погинулих радника и докле год буде ова фабрика постојала и радила, породице погинулих радника неће бити заборављене.
-Наша је обавеза да и због људи који су дали своје животе из фабрике, али и њихових породица, наставимо даље нашим цартаним развојним путем. Мислим да ћемо у том успјети и да ће „Алумина“ наставити да брине о свим грађанима нашег града и окружења, а нарочито о члановима породица погинулих радника – истакао је Стевановић, и истовремено изразио захвалност Синдикату фабрике на подршци у организацији данашњег пријема породица погинулих радника.
Предсједник Синдикалне организације мнеталске индустрије и рударства Александар Сејменовић је рекао да је пријем за породице погинулих радника у овој фабрици традиција и само један од начина да се покаже да колектив никада неће заборавити своје погинуле раднике и њихове породице.
-Погинули радници заслужују посебно поштовање, јер су положили животе за Републику Српску, свој народ и ову фабрику – истакао је Сејменовић.
DSC 7458

Упоредо са новим производима и новим тржиштима, нагласио је Сејменовић, учвршћују се и темељи на којима почива ова компанија, а тиме је и будућност свих који на било који начин зависе од ње, сигурнија и стабилнија.
-Мислим да идемо у добром правцу, свакодневно се ради на освајању нових производа и нових тржишта. Свима је у интересу да имамо јаку и снажну „Алумину“ – поручио је Сејменовић.
Породице погинулих радника са представницима синдиката и управе компаније, прислужили су свијеће и положили цвијеће на спомен-обиљежје у кругу фабрике.

DSC 7346

Помен погинулим радницима служио је Драган Негић, свештеник цркве Света великомученица Марина из Челопека, а овом догађају присуствовали су и представници Градске управе града Зворника и невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.
У фабричком ресторану организован је заједнички ручак, док је породицама погинулих радника уручен новчани поклон од по 250 КМ.

(Служба за односе са јавношћу „Алумине“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *