АКТУЕЛНОЗВОРНИКШЕКОВИЋИ

Шековићи: Сјекли дрва за огрјев, указао се крст у пoсјеченом стаблу

viber image 2023 09 11 07 43 14 576

 

Необичан догађај или својеврсно предсказање десило се овог викенда Љубиши Дукићу из Стрмице код Шековића када је спремајући огрјев за зиму у мјесту Јаковица у пресјеченом стаблу угледао урезани крст.

Наиме, након што су посјекли дрва и довезли трактором пред кућу, Дукић је са комшијама и родбином сјео да попију кафу када су и угледали овај несвакидашњи призор.

 – Док смо сједили испред куће комшија је погледао на трактор и рекао да се на једном деблу цера види крст. Дотад ни ми то нисмо примјетили. Одмах смо пришли ближе и заиста видјели крст. Био сам необично срећан у том тренутку – рекао је Дукић.

Он је у изјави за портал Инфо Бирач рекао да овај чин доживљава као својеврсни знак за почетк посла којим је раније планирао да се бави, а није успио да га досад покрене.

 – Ово је Божији знак. Нисам запослен и радим разне послове да бих зарадио. Често другима сијечем шуму, али ми се овако нешто никада није десило. Дуго сам планирао да почнем неки посао, али нисам успио да покренем. Ово схватам као тренутак када треба да кренем у реализацију те идеје – истакао је Дукић и додао да ће данас о догађају обавијестити и надлежног свештеника у Шековићима.

 – О овоме ћу наравно обавијестити свештеника, а већ се јавило доста људи да траже један дио овог стабла. То ме је посебно обрадовало. Чим смо овај необичан догађај поставили на друштвене мреже велики број људи ме је звао и тражио да им дам по један центиматар одсјеченог дрвета – рекао нам је Дукић, који у домаћинству живи са оцем Илијом.

Он је додао да ће дрво сачувати, оставити да се осуши, а онда поклонити дио и другим људима.

331345907 591577342416355 708627120190898311 n

(Инфо Бирач)