АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАЗАНИМЉИВОСТИСПОРТСПОРТФУДБАЛ

Зељковић обећао помоћ ФС РС у модернизацији власеничког Градског стадиона

373416000 321360110372321 2735512946922160292 n

 

Власенички Градски стадион ускоро ће бити један он најбоље уређених спортских објеката не само у регији, него и цијелој Републици Срспкој. Постављање рефлектора, уређење терена са вјештачком травом и санација свлачионица, само су неке од активности које ће Фудбалски савез Републике Српске у наредном периоду предузети како би један од најтрофејнијих клубова на iстоку Српске имао још боље услове за рад и промоцију спорта, а које су договорене на састанку предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ Вице Зељковића са начелником општине Мирославом Краљевићем, предсједником ФК Власеница, и члановима Управе клуба.

„ФК Власеница је позитиван примјер како клуб треба да се организује. Све оно што сам видио у Власеници улива наду и ентузијазам да се планским радом и оним што се жели, може много постићи. Иако је по преузимању клуба, предсједник наишао на бројне проблеме, првенствено, финансијске, већ су видљиве бројне промјене, али и много посла предстоји. У наредном периоду ћемо дефинисати редослијед корака и како ћемо радити. Наравно, Фудбалски савез није у могућности све сам да исфинансира, али сигурно да ћемо пронаћи начин да помогнемо Власеници и клубу, јер показују посебну вољу и жељу да раде на популаризацији фудбала, и имају дјела која су видљива, што није случај у свим општинама“, казао је Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ.

djak
Đak sport – Zvornik!

Мирослав Краљевић, предсједник власеничког друголигаша, истиче да је за клуб, али и за град, посјета Зељковића веома важна.

„Ово је први пут у историји клуба да је предсједник Фудбалског савеза дошао у посјету и да смо разговарали о проблемима које имамо ми, у малим локалним заједницама, и како да их ријешимо и ухватимо корак са градовима који имају много веће буџете, а све са циљем да ову младост и ове младе људе који желе да се баве фудбалом задржимо на овом простору и да кроз све то афирмишемо наш град. Желимо да све промијенимо набоље јер Власеница је град спорта, град младости. Причали смо и о могућности да, након отварања Ски-центра „Игришта“, заједничким снагама општине и Фудбалског савеза, овдје формирамо камп за припреме фудбалера“, закључио је Краљевић.

Радови који су у плану биће само надоградња активности које се у посљедњих неколико мјесеци проводе како би се побољшали услови за функционисање клуба.

„Тренутно радимо на реконструкцији службених просторија. Досад смо измијенили кровни покривач, а тренутно се ради на постављању ригипса, плочица, односно на унутрашњем уређењу. Све је то неопходно јер је наш клуб најбројнија спортска организација у нашој општини. Клуб има око двије стотине чланова, који су распоређени у неколико категорија – од најмлађе школе фудбала, преко такмичарских селекција пионира, кадета и сениора, као и селекцију ветерана“, закључио је Божидар Куртума, предсједник Скупштине ФК Власеница.

Зељковић је, након састанка са Краљевићем и члановима Управе, присуствовао и тренингу власеничких фудбалера, а најмлађој селекцији поклонио и десет лопти марке „селект“.

„Захвалио бих се господину Зељковићу на посјети и и пригодним поклонима. Ми смо сезону почели на један фантастичан начин, како ми сениори, тако и друге такмичарске категорије, пионири и кадети. Поменуо бих и квалитетан рад са најмлађим, нетакмичарским категоријама, цицибанима, који нам овог љета, са са различитих турнира долазе са разним наградама и трофејима, што мислим да је и најважније, да су те млађе категорије на тако једном завидном нивоу. Суштина клубова као што је наш је да успијемо да анимирамо дјецу да тренирају, у овом дигиталном добу када их је тешко наговорити да изађу напоље, а камоли да се баве спортом, а сви знамо шта значи одрастати и развијати се у спорту и уз спорт“, јасан је Младен Мајсторовић, капитен сениорске екипе ФК Власеница.

Први тим Власенице од почетка сезоне 2023/2024. биљежи само побједе и тренутно је на челу табеле друголигашког Истока, док пионири и кадети пружају одличне партије у Омладинској лиги БиХ.

viber image 2023 08 03 08 37 55 736

(За Инфо Бирач: Т. Голијанин)