АЛУМИНАЗВОРНИК

Скупштина Града Зворника: Купује се простор за 20 паркинг мјеста, усвојене информације о стању безбједности – Лукић: Сви грађани морају имати иста права

skupstina

 

Одборници Скупштине града Зворника расправљали су данас о 14. тачака днвеног реда, а једна од њих је била и остварење буџета у првих шест мјесеци ове године.

Према ријечима градоначелника Зворника Бојана Ивановића расходи су били већи од прихода, а остварење буџета је било око 36 одсто од планиранираног.

 

Једна од одлука коју су усвојили одборници била је куповина простора за нова паркинг мјеста. Ради се постојећем паркингу код аутобуске станице који ће сада у цјелости бити у власништву ГУ Зворник, а то ће значити 20 нових паркинг мјеста у црвеној зони. 

Ивановић је најавио и нове пројекте који се тичу водоснабдјевања мјесних заједница у Зворнику.

 

Шеф клуба одборника СДС-а у Скупштини Града Зворника Бојан Лукић истакао је током расправе да стање водоснабдијевања у појединим мјесним заједницама није добро те оцијенио да постојећа информација која се нашла пред одборници наговјештава ново поскупљење ових услуга.

 – Изражен је проблем водоснабдијевања у Шетићима. Несхватљиво је да људи у 21. вијеку немају воду. Са друге стране, примједба да људи троше воду за залијевање је недоспустива, јер људи који живе на селу, ако не залију оно што су посијали неће ништа ни имати. Они своју потрошњу уредно плаћају и то је најважније – рекао је Лукић.

Он је цитирао дио информације о водоснабдијевању у коме се каже „како бисмо у наредном периоду имали даљу сигуронст у испоруци воде за пиће потребно је одредити економску цијену воде“.

 – По мени то значи само једно, а то је ново поскупљење воде – навео је Лукић.

Одборници су усовјили и Информацију о стању безбједности на подручју Града Зворника, а Лукић је имао неколико примједби.

 – Сви грађани Зворника имају иста права, не треба раздвајати кривична дјела по националности. И Срби и Бошњаци и сви други имају иста права. Имали смо напад три Бошњака на Србина у Зворнику, о чему постоји и видео запис, а никаквих реакција није било, без обзира шта је био повод. То мене узнемирава. Узнемиравају ме и мигранти. Мртвог мигранта изнесете поред улице и ту стоји сатима док 2.000 људи пролази на посао. Истицање ратних застава Армије БиХ, па и овог тренутка кад ми причамо, мене као Србина узнемирава. Ја сам први осудио напад на џамију у нашем граду јер то нико не подржава. Ја сам са тим начисто, а ви нисте. На неке појаве се реагује, а друге не. Било је случајева оштећена спомен-плоча на Црном врху и Глођанском брду, ранијих година. Свјестан сам да је су ово дјела појединаца, а не народа. И не треба подгријавати ситуацију. Довели сте ситуацију до усијања. Након дешавања у Каменици ти људи су хтјели да протестују па је градоначелник ишао да смирује ситуацију. Замислите да су Срби кренули да протестују вјероватно бисте спремили полицију на њих. Ја само тражим исте аршине и за Србе и Бошњаке – рекао је Лукић.

Засједање Скупштине града Зворника окончано је за сат и по времена.

(Инфо Бирач)