АКТУЕЛНОМИЛИЋИ

Инфраструктурни пројекти у општини Милићи

milici

 

Начелник општине Милићи Марко Савић информисао је одборнике СО Милићи на 17. редовној сједници, који инфраструктурни пројекти су завршени, онима чија је реализација у току као и о пројектима који треба да буду реализовани. Он је реако да је завршној фази градња пута за Ђурђевиће.

 – Вриједснот радова је 43.000 КМ. Положен је асфлат и треба да се ураде банкине. Изводе се радови на путу према Врточима из правца Транспорта у дужини од 500 м, вриједност је 72.700 КМ. Наредни пројекат је улица изнад школског дворишта, у питању је прилаз према становима учитеља. Прво смо ријешили имовинске односе, направили приступни пут и сад ћемо асфалтирати, тако да ће приступ бити уређен – каже начелник Савић.

Неколико пројеката су у фази реализације.

 – Изводимо бетонске радове на уређењу трибина на великом фудбалском терену у Спортском центру. Са ФС БиХ имамо договор о донацији 400 столица. У току су земљани радови на изградњи трим стазе, негдје је вриједност око 7.000 КМ. У завршној фази су радови на изградњи пјешачких стаза у Коловрату, још остају да се поставе стубићи са друге стране и то ће бити завршено. На згради општине завршени су конструктивни радови, сада се раде унутрашње преграде и очекујемо да се настави динамика радова која је била до сада – каже Савић.

beoprom 1

Начелник Савић је подсјетио да је општина Милићи потписала Меморандум са УНДП-ом чија је вриједност без ПДВ-а 1.250.000 КМ, а новац ће бити утрошен на реализацију четири пројекта која се односе на енергетску ефикасност.

 – То је инвестциија са којом треба да урадимо замјену расвјете у градском и приградском дијелу уз магистрални пут, препокривање и топлификацију крова централне основне школе у Милићима, проширење и топлификацију објекта вртића и постојеће зграде општине Милићи. Пројекти ће се реализовати у овој и сљедећој години – каже Савић и наглашава да је закључен уговор о санацији игралишта за мале спортове у Спортском центру.

 – Ту планирамо да берго подлогом пресвучемо терен за мали фудбал и кошарку и да урадимо трибине које су у лошем стању. Вриједснот радова је 136.000 КМ, очекујемо да у наредним данима уведемо извођача у посао. При крају су жалбени поступци извођача за санацију обале Студеног Јадра и можемо очекивати закључење уговора у септембру, бар тако имамо увјеравања од Вода Српске. У наредним данима закључићемо још два уговора – први се односи на санацију куће Томе Слијепчевића. Уз подршку Владе РС обезбијеђена су средства од 13.500. Други уговор се односи на набавку материјала за изградњу уличне ЛЕД расвјете од Дубничког Моста до Рајића, вриједност материјала је 11.700 КМ, а радове ће извести наша електродистрибуција у Милићима. Један јако рационалан пројекат, уз мала улагања – напомиње Савић..

Од осталих активности када су у питању инвестције, начелник Савић је рекао да је објављен тендер и за уређење санкалишта у Голочевини , процијењена вриједност радова је 84.700 КМ и расписан је тендер за израду пројектне документације за пасарелу, која ће спајати нову зграду општине са љетном позорницом и израда кино сале, а вриједност је 25.600 КМ.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

(Извор: magic.ba)