АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Одборницима у Скупштини општине Сребреница незаконито обрачунавана накнада

srebrenica jpg
ФОТО: Општина Сребреница

 

Одборницима у Скупштини општине Сребреница је незаконито обрачунавана накнада, а вршена су и незаконита запошљавања због чега је ова локална заједница на челу са начелником Младеном Грујичићем од ревизора зарадила мишљење са резервом о усклађености, као и мишљење са резервом о финансијским извјештајима, пише Капитал.

„Осим одборничког додатка, одборницима је обрачуната и накнада за присуствовање сједницама Скупштине у висини од 100 КМ, а која није предвиђена Законом о локалној самоуправи“, стоји у ревизорском извјештају за ову општину.

Главна служба за ревизију РС општини Сребреница замјерила је и то што су током прошле године на одређено вријеме због привремено повећаног обима посла запослили десет извршилаца који су били запослени на период дужи од шест мјесеци што није у складу са Законом о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

„Расходи за услуге чишћења јавних површина су потцијењени, а расходи по основу утрошка енергије, комуналних, комуникационих и транспортних услуга су прецијењени у износу од 135.600 КМ, јер су расходи за услуге чишћења јавних површина исказани у оквиру расхода по основу утрошка енергије комуналних, комуникационих и транспортних услуга што није у складу са Правилником о буџетским класификацијама“, стоји у извјештају.

beo nova Copy

Како је наведено, прецијењене су субвенције, а потцијењени грантови у земљи у износу од 555.721 КМ.

Додали су и да су остала дугорочна потраживања и корекција осталих дугорочних потраживања потцијењени у износу од 214.237 КМ, јер потраживања за јавне приходе нису евидентирана сходно Правилнику о буџетским класификацијама.

„Остала краткорочна потраживања су прецијењена, а краткорочна финансијска имовина и разграничења између и унутар исте јединице власти потцијењена у износу од 149.747 КМ, јер потраживања од министарстава, фондова социјалног осигурања и других јединица локалне самоуправе нису евидентирана у складу са поменутим правилником“, наглашено је у извјештају.

viber image 2023 06 28 14 40 33 039 1

(Извор: capital.ba)