АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Јубиларни пети конкурс „Лука Милованов Георгијевић“

Stopama Luke Milovanova Georgijevica 768x496 1

 

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Сребреница у сарадњи са Народном библиотеком Сребреница расписује пети конкурс за награде и стипендије у склопу културно-просвјетне манифестација „Стопама Луке Милованова Георгијевића 2023“, пише Есребреница.

Расписан је позив за неколико награда у више категорија.

Књижевну награду „Лука Милованов Георгијевић“

– поезија (доставити до три пјесме на слободну тему);

Књижевну награду „Звонимир Шубић“

– проза (доставити једну приповијетку или једну кратку причу до 12.000
карактера на слободну тему);

Новинарску награду „Бошко Миловановић“

 – један новинарски прилог из најразличитијих области (култура, економија, екологија, медицина, наука, политика, спорт, вријеме, забава, итд.) без жанровских ограничења (грађанско, колаборативно, истраживачко, књижевно, наративно и колумнистичко новинарство);

Литерарну награду „Живан Јовановић“

Доставити причу или пјесму на слободну тему (конкурс за основце и средњошколце);

Студентску стипендију „Лука Милованов Георгијевић“

(за најуспјешнијег студента са подручја општине Сребреница);

363434733 693447062804495 4595583109673997619 n
Vaš Shooter – Zvornik!

За књижевну и новинарску награду могу конкурисати сви афирмисани и неафирмисани ствараоци из региона, без старосног ограничења, док за литерарну награду радове шаљу искључиво основци и средњошколци.

Радови морају бити откуцани на српском језику и ћириличном писму, те потписани шифром, уз разрјешење шифре у посебном документу.

За књижевне награде се достављају искључиво необјављена остварења, док за новинарску награду осим необјављених прилога се подразумијевају и прилози који су током 2023. године објављивани у медијима.

Заинтересовани аутори своје радове могу слати путем поште на адресу СПКД „Просвјета” Сребреница, ул. Миливоја Мичића Л1/19, 75 430 Сребреница, или на електронску адресу prosvjeta.srebrenica@gmail.com.

Уколико радове шаљете путем поште, потребно је да их доставите у три примјерка потписана шифром, а у посебној коверти да доставите разрјешење шифре са личним подацима (име и презиме, мјесто становања, контакт телефон, електронска адреса). Приликом конкурисања за награду „Звонимир Шубић“ документ обавезно насловити називом приповијетке или приче.

Ако конкуришете путем електронске поште, онда радове потписане шифром шаљете искључиво у једном wорд документу, а у посебном документу разрјешење шифре са личним подацима (име и презиме, мјесто становања, контакт телефон, електронска адреса).

За студентску стипендију на претходно наведену адресу неопходно је доставити: овјерену фотокопију личне карте, доказ о редовном студирању са И циклуса студија на јавном универзитету и потврду о просјеку оцјена током досадашњег студирања.

Рок за достављање радова и документације је до 24.8.2023. године.

350535698 737576005041325 6452526167802141839 n
Đak sport – Zvornik!

Награђени учесници ће бити позвани на 5. Просвјетно-културни збор „Стопама Луке Милованова Георгијевића”, који ће у Сребреници бити одржан крајем октобра.

О наградама ће одлуке донијети засебан трочлани жири за сваку категорију. Награда се састоји од: штампане и гравиране плакете, као и новчаног износа.

 – Награђена и похваљена остварења ће бити објављена у Часопису за културу, књижевност и умјетност „Сребрни вијенац” у издаваштву СПКД „Просвјета” Сребреница.

О програму манифестације благовремено ће бити упознати учесници и јавност, а све додатне информације можете добити путем електронске поште: prosvjeta.srebrenica@gmail.com  или на број телефона + 387 65 623 468.

(Извор: esrebrenica.ba)