АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИШЕКОВИЋИ

Симеон Петковић најбоље бесједио у Шековићима (ФОТО)

IMG d8800902203193eb96a1e27d5ae9a9b1 V

 

Бесједом „Љепота и снага“ Симеон Петковић је импресионирао жири и, другу годину заредом, освојио прву награду на такмичењу организованом у оквиру шековићке љетње манифестације Кул Јул.

Друга награда отишла је у руке Марије Ђорђевић за бесједу „Рука спаса“, а трећа Кристини Живановић за бесједу „Ружичасте наочаре“. Срца Шековљана освојила је бесједа „Дјеца данас“, па је Александра Кугић добила награду публике.

„Седам младих људи, изузетних бесједника, представило се нашој публици на већ традиционалном такмичењу у бесједништву које, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву, организујемо у склопу манифестације Кул Јул. Жири, који су чинили: мр Рајко Лазић, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, професор др Димитрије Черанић и ја као директор Туристичке организације Шековићи, имао је тежак задатак да одабере најбоље јер су све теме о којима су такмичари бесједили актуелне и занимљиве“, казао је Марко Перендић из Организационог одбора манифестације.

Перендић истиче да је интересовање за ово такмичење из године у годину све веће.

viber image 2023 06 28 14 40 33 039 1

„Драго ми је што такмичење прелази оквире регије јер наши такмичари долазе из различитих крајева Српске, али и Србије. Побједник је из Бијељине, док су дјевојке које су заузеле прво и друго мјесто из Лознице. Највише је студената правног факултета“, каже он.

Награде обезбјеђује Општина Шековићи која је генерални покровитељ манифестације Кул Јул.

„Наградни фонд за такмичење у бесједништву је 700 КМ, а од тога 300 КМ је за прво мјесто, 200 КМ за друго, а по 100 КМ треће мјесто и награда публике“, закључио је Марко Перендић.

Такмичење у бесједништву у Шековићима установљено је прије три године, а досадашњи побједници су били: Урош Максимовић, средњошколац из Власенице, и Симеон Петковић, студент права из Бијељине.

(За Инфо Бирач: Татјана Голијанин)