АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Матуранти двије зворничке средње школе на прослави матурске вечери

Матуранти двије зворничке средње школе на прослави матурске вечери

IMG 9134

 

Матуранти обје зворничке средње школе вечерас су започели прославу матурске вечери, а због кише изостала је матурска шетња, односно дефиле главном градском улицом. Ове године у Зворнику је у школској 2022/23. години средњошколско образовање завршило 413 ученика од којих су 208 матуранти СШЦ-а „Петар Кочић“, а 205 су матуранти ТШЦ-а.

Матуранте обје школе је посјетио градоначелник Зворника Бојан Ивановић и зажелио им срећу у животу.

 – Овом матурском вечери завршавате једно важно поглавље у вашим животима. Надам се да ће вам школски дани бити у лијепом сјећању, а да ће дани пред вама бити још љепши и успјешнији. Жао ми је што вријеме није дозволило да продефилујете улицама нашег града да покажете да сте младост овог града и да се покаже љепота нашег града. Ми смо на вас јако поносни. Надам се да ћемо се виђати у још љепшим ситуацијама. За ваш успјех су најзаслужнији ваши родитељи, учитељи, наставници и профеосри који су вам омогућили да стакнете потребна знања – истакао је Ивановић.

Биљана Писић, директорица СШЦ „Петар Кочић“ исткла је у свом обраћању да је данас Зворник обогаћем младошћу и љепотом нове генерације која корача у живот.

 – Желим вам да будете одлучни, посебни и испуните све своје снове. Кроз средњошколско образовање постали сте зрелији, оплеменили сте свој ум и проширили видике. Школа се трудила да вам пружи знање, да у вама пробуди хуманост и друге важне особине. Трудили смо се да вам покажемо да у животу нису најважније само петице, створили смо позитивну климу, боље услове за рад, али и указали на чињеницу да је најважније бити добар и племенит човјек. Градска управа нас је у претходних 12 година подржавала у свему, наградама за најбоље, превозом на такмичења, поклонима и стипендијама за вуковце и друге који то заслужују – рекла је Писићева и зажељела матурантима да остваре своје снове.

Горан Грујић, директор Техничког школског центра је је навео да је ово била једна добра генерација која је због пандемије прошла кроз специфичне услове образовања.

 – У овој генерацији наставу је завршило шест одјељења техничара и три разреда заната, а похвално је да ће неки ученици из трогодишњих занимања наставити да се школују за четврти степен. Трудили смо се да им пружимо што боље образовање, а сигуран сам да ћемо о многима од њих тек чути у наредном периоду. Задовољни смо њиховим радом и резултатима – истакао је Грујић.

Ученицима генерације у обје школе су уручене пригодне награде и дипломе као и ученицима који су носиоци „Вукове дипломе“.

Гимназијалка Јелена Сандић, ученик генерације у четворогодишњим занимањима у СШЦ „Петар Кочић“ захвалила се матурантима, професорима, градоначелнику и свима осталима који су дошли да са њима подијеле овако важан и лијеп тренутак.

 – Захвална сам на прилици да се обратим свима као ученик генерације. Захвална сам професорима, онима које тако називам са искреношћу и поштовањем. Хвала вам што сте нам показали како изгледа добронамјеран, самосталан и задовољан човјек који несебично другима преноси знање. Тако ћу памтити професоре, јер доброта и знање ће увијек у мојим очима надвладати сујету и недоличност – рекла је Сандићева поручивши матурантима да буду своји, а не као они у Селимовићевом цитату: „Он је као вода, прилагођава се суду у који га наспу“!

Ученик генерације у трогодишњем занимању у овој школи је Ана Сикимић, матурант угоститељске школе, смјер кувар.

Ученик генерације у четворогодишњим занимањима у Техничком школском центру је Јована Марковић, која је у обраћању пожељела свим матурантима пуно среће у изазовима који су пред њима.

 – Пут пред нама је јако тежак, пун изазова и препрека, али надам се да ћете га пребродити брзо и лако. Од тог пута немојте да одустајете. Захвалила бих се својм родитељима, разредном старјешини и директору школе који су подржавали мој и рад мога одјељења – навела је Марковићева.

Ученик генерације у трогодишњим занимањима у ТШЦ-у је Филип Божић, матурант са смјера електричар-електроинсталатер.

Прославу матуре за ученике обје школе ове године је финансирала Градска управа Зворник.

(Инфо Бирач)