АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЗАНИМЉИВОСТИКОШАРКА

3×3 лига Републике Српске 18. јуна у Братунцу

3×3 лига Републике Српске 18. јуна у Братунцу

Plakat

 

Сезона Никшићко пиво 3×3 лиге Републике Српске која се ове године игра у чак 25 градова/општина почиње 28. маја, када се игра турнир у Угљевику, док је финални заказан за 6. август у Градишци.

Побједник финалног турнира, на коме ће наступати најбоље екипе из Српске осваја слот за “Pont du Gard Challenger 2023” који се игра 1. и. 2. септембра у Верс-Понт-ду-Гарду, а све захваљујући подршци Кошаркашког савеза Републике Српске, Кабинету предсједника Републике Српске, као и министарству породице, омладине и спорта.

Александар Ђурђевић предсједник Кошаркашког савеза истакао је да су дали техничку, административну, али и сваку другу подршку како би промовисали 3×3 у Српској.

„Једноставно процијенили смо да је то нешто што носи модерно вријеме, а 3×3 је и олимпијски спорт и зато смо дали подршку овој организацији. Кроз то видимо прилику да се наше екипе и наши момци такмиче на међународној сцени што је за нас велика част. Никад се не зна, можда неко из Републике Српске буде представљао БиХ на Олимпијским играма“, рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је ова лига најмасовнија у БиХ, а сигурно и најбоље организована.

„Највећа заслуга зато иде момцима из 3×3 Савеза који су то довели на један озбиљан ниво, а ми смо ту да им подршку пружимо. Битно нам је да се сви турнири играју по истим ФИБА правилима, имамо усвојене пропозиције такмичења које смо заједно усагласили“, истакао је предсједник Кошаркашког савеза.

Љубиша Шикарац, предсједник 3×3 Република Српска изразио је захвалност Кошаркашком савезу на подршци свих ових година.

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

„Захваљујући људима из Кошаркашког савеза из године у годину ово такмичење подижемо на виши ниво. Свакако да су уз нас су и институције Српске, кабинет предсједника, ресорно министарство, наши спонозори. Велику помоћ даје и свих 25 локалних заједница које су помогле турнир у свом граду“, навео је Шикарац, те додао да су турнири лиге ове сезоне од стране Међународне кошаркашке федерације 3×3 (ФИБА3X3) добила виши ниво када је у питању бодовање приликом учествовања на истим.

Након Угљевика, слиједи пет турнира у јуну Вишерад, Петрово, Бањалука, Братунац, Трн (Лакташи), те Добој. И ове године очекује нас паклени јули, када је на распореду 14 турнира. Први јулиски турнир је у Модричи, затим у Козарској Дубици, Теслићу, Дервенти, у краван се вратило Невесиње, а након тога слиједе Лакташи, те Гацко и Фоча који су од ове године дио лиге. Слиједе Нови Град, Прњавор, Лопаре, Шамац, Брод и јулски распоред завршава у Источном Дрвару.

У августу се поред финалног турнира, играју турнири у Приједору, Шипову и Бијељини.

И ове сезоне сви 3×3 турнири имаће лајв пренос на званичном Јутјуб каналу, те спикера и студио гдје техничке могућности дозволе.

Два Lite Quest-a у Српској

Пале ће ове године по седми пут бити домаћин Лите Qуест турнира који ће се играти 24. и 25. јуна, а побједник осваја слот за челенџер у француски Бордо, док побједник турнира у Прњавору који се игра 22. и 23. јула узима слот за пољски Лублин.

347547855 229623776493007 6690272795225068969 n
Vaš Shooter – Zvornik!

(Инфо Бирач)