АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Радници „Електро-Бијељине“ показали велику хуманост

Радници „Електро-Бијељине“ показали велику хуманост

viber image 2023 05 19 12 55 42 856

 

Радници „Електро-Бијељине“ веома често показују своју хуманост, а она се највише огледа кроз многобројне акције хуманитарног карактера, када се несебично помаже одређеним категоријама становништва. Међу најхуманије раднике спадају добровољни даваоци крви и Актив ДДК „Електро-Бијељина“ који дјелује у саставу Друштва добровољних давалаца крви „Рудар“ из Угљевика. Актив годишње организује двије акције давања крви и учествује у још десетак акција других удружења у Републици Српској и Србији. Једна од таквих је организована у четвртак 18. маја у Теренској јединици Бијељина и том приликом се одазвало чак 70 учесника, од којих је крв дало 58.

   – “Веома сам поносан на своје колеге и спремност да увијек помогнемо у спасавању људи којима је крв потребна и радује ме чињеница да увијек имамо нових чланова и давалаца, а поједини су данас крв даровали по 40 и 50 пута. Наше мало одрицање многима значи пуно и у своје и име колега изражавам спремност и дајем обећање да ћемо и даље бити на висини задатка и солидарисати се у свакој прилици са људима којима је помоћ неопходна, каже Игор Легиновић, предсједник Актива ДДК „Електро-Бијељине“.

Међу хуманим људима је и Зоран Гајић, који је у четвртак имао јубиларно даривање драгоцене течности.

viber image 2023 05 19 12 55 42 953

   – “Педесети пут дарујем крв и веома сам поносан и захвалан свима што је ова акција добро организована и успјешна, а посебно због сазнања да је данас било пет нових давала који су по први пут дали крв, јер то показује да ће и даље бити хуманих људи, истиче Гајић.

Актив добровољних давалаца има велику подршку руководства „Електро-Бијељине“ и Синдикалне организације.

   – “Ова акција је најбољи примјер хуманости и солидарности наших радника и руководство „Електро-Бијељине“ ће и даље на сваки начин помагати овакве и сличне акције које за циљ имају помоћ људима који су здравствено угрожени и којима наш мали гест хуманости значи много. Зато сам захвалан свим колегама који су данас дали крв и који су тиме показали своју солидарност, која ће и даље бити на високом нивоу, рекао је Марко Михајловић, директор ЗЕДП „Електро-Бијељина“.

Актив добровољних давалаца крви је интегративни дио Синдикалне организације у којој има снажну подршку.

– „Обавеза синдиката је да мисли о својим радницима и ово је један од најбољих примјера да кроз хуманитарни рад помогнемо некоме коме то много значи. Синдикат са своје стране пружа неопходну помоћ и заједно са руководством „Електро-Бијељине“ обезбјеђујемо материјална средства и дајемо логистику за све активности, напомиње Милан Лукић, предсједник Синдикалне организације „Електро-Бијељине“.

У наредном периоду биће још акција даровања крви и нема сумње да ће хумани радници „Електро-Бијељине“ на изузетно високом нивоу положити испит хуманости.

viber image 2023 05 19 12 55 43 069

(Извор: ЕБ)