АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЗАНИМЉИВОСТИ

Братунац: Продановић са Марфијем, шта ће рећи Додик

Братунац: Продановић са Марфијем, шта ће рећи Додик

res 1683901848 prodanovic sa marfijem sta ce sada reci dodik

 

Амерички амбасадор Мајкл Марфи састао се у Братунцу са начелником те општине Лазаром Продановићем из СНСД-а, пише БН.

Амерички амбасадор Мајкл Марфи састао се у Братунцу са начелником те општине Лазаром Продановићем из СНСД-а.

“Данас сам разговарао са градоначелником Лазаром Продановићем и потпредсједником Вехидом Дедићем о начинима на које Сједињене Државе могу помоћи у подстицању економског развоја и помирења у Братунцу.

Помирење и интеграција бошњачке повратничке заједнице кључни су приоритети за источну Републику Српску. Без тога је немогуће изградити мирну и просперитетну будућност за све становнике региона”, саопштено је из америчке амбасаде.

beo nova Copy

 

Овим је Продановић прекршио наредбе Владе Републике Српске, која је на захтјев предсједника Републике Српске Милорада Додика, прекинула све контакте са америчким амбасадором у БиХ и то наложила и локалним заједницама. То одлука се односи и на британску амбасаду у БиХ, а донесена је на сједници 23. марта ове године.

„Република Српска је присиљена прекинути сарадњу са дипломатама америчке и британске амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије“, саопштено је тада из Владе РС.

До прекида контаката са дипломатама САД и Велике Британије, како је образложено, је дошло због њиховог мијешања у унутрашње ствари БиХ.

Влада је одлуку донијела на претходну Додикову најаву да ће доћи до прекиада контаката са дипломатама поменутих земаља.

viber image 2023 02 03 16 59 36 898 1 1
Zo-Ži Zvornik!

(Извор: БН) Фото: Твитер