АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦА

Власеничка „Просвјета“ и глумац Милош Лучић ђаке уче тајнама глуме  

Власеничка „Просвјета“ и глумац Милош Лучић ђаке уче тајнама глуме  

skola

 

Власенички ђаци ће, захваљујући Општинском одбору  СПКД „Просвјета“ Власеница,  у наредних мјесец дана имати прилику да уче тајне глумачког заната.

„С обзиром на то да у нашим школама има много талентованих ђака који воле да рецитују и глуме, који учествују на различитим догађајима у нашем граду, од тематских  школских приредаба па до општинских манифестација, дошли смо на идеју да организујемо драмске радионице на којима би они могли научити много тога корисног за глуму и уопште за  сценски наступ. Од идеје до реализације није прошло много. Контактирали смо са мастер глумцем Милошем Лучићем и договорили се да он мјесец дана, сваког понедјељка, долази у Власеницу и наше ђаке научи основама свог позива. Интересовање је веома велико и осим ученика из наших школа, основне и средње, радионицама могу присуствовати и наши млађи суграђани којима је глума љубав. Иако млад, Лучић већ има богато искуство као предавач глуме у  новосадском Драма студију и Театру 34, и не сумњамо да ће сви они који буду похађали радионице много тога научити“, казала је Споменка Савиновић, предсједница власеничке „Просвјете“.

Milos Lucic

Како су радионице замишљене, објаснио нам је Милош Лучић, мастер аудиовизуелни умјетник – глумац. 

„Глумачке радионице састоје се од низа вежби и игара које позитивно утичу на концентрацију и пажњу, ослобађају полазнике од треме и страха од сценског наступа, али и побољшавају дикцију, артикулацију, гестикулацију, самопоуздање, итд. Полазници ће бити распоређени у три групе, према узрасту, а радионице ће бити у просторијама Основне школе „Вук Караџић у Власеници“, објашњава Лучић, који има и посебан мотив да своје знање пренесе младим Власеничанима.

„Прве мјесеце живота сам провео у Власеници и ту ми је најближа родбина, тако да осећам огромну потребу да своје знање поделим са младима у крају из кога потичем.“

Милош Лучић је дипломирао у класи Бориса Исаковића, а мастерирао у класи Ервина Брава и Леона Лучева на Академији уметности у Новом Саду.  Публици је познат из бројних телевизијских  пројеката од којих су најзначајнији : Дара из Јасеновца, Краљ Петар I, Државни службеник III, Јутро ће променити све. Игра у више позоришних представа за дјецу и одрасле у Србији и региону, а као предавач глуме ради у Драма студију и Театру 34 у Новом Саду. Укључен је и у све културне активности града Требиња.

157884028 201931245051974 1870342736313580532 n

(За Инфо Бирач: Т. Голијанин)

Преузимање дијелова текста или текста у цјелини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.infobirac.net