АКТУЕЛНОБРАТУНАЦРЕГИЈА БИРАЧ

За апликацију братуначки средњошколаци награђени трећим мјестом

За апликацију братуначки средњошколаци награђени трећим мјестом

ssc bratunac ekipa 620x400 1
Фото: СШЦ Братунац

 

У конкуренцији 25 радова, апликација ученика Средњошколског центра из Братунца награђена је трећим мјестом на такмичењу коју је организовао м:тел.

Ученици трећег разреда електротехничке школе, Јована Тодић и Бојан Спајић, под менторством професора Милана Маловића направили су апликацију која је проглашена за једну од пет најбољих из цијеле БиХ на конкурсу компаније м:тел.

Најбољих пет апликација, по мишљењу стручног жирија, стигло је из Тузле, Градишке, Братунца, Модриче и Бањалуке.

Побједнички тимови су стекли право на учешћа на регионалном такмичењу које ће бити одржано 16. марта гдје ће се такмичити са вршњацима из Србије и Црне Горе.

keso gradnja 1

Саша Салапура, предсједник комисије за избор најбољих апликација, нагласио је да сваке године комисија има све тежи посао, будући да су апликације које стижу све квалитетније и озбиљније.

 – Све већи број пријава и апликација које нам долазе на овај конкурс, говори нам много о подстицају који младим људима на овај начин дајемо, како би се бавили оним што желе и што их интересује. Задовољство нам је што је ове године стигло чак 25 апликација и што имамо увид у то колико све млађи средњошколци заправо раде веома озбиљне ствари када је у питању програмирање. Имамо такмичаре који су у конкурсу учествовали од првог разреда средње школе и чији озбиљан развој у програмирању смо имали могућност да пратимо кроз године – рекао је Салапура.

329778815 3307401346178439 817613645692748096 n 1
Vaš Euro petrol oil!

(Извор: esrebrenica.ba)