АКТУЕЛНОЗВОРНИККОШАРКАСПОРТ

Најбоља млада кошаркашица БиХ Милица Драгичевић облачи дрес Србије – На љето први наступ за српску репрезентацију

Најбоља млада кошаркашица БиХ Милица Драгичевић облачи дрес Србије – На љето први наступ за српску репрезентацију

IMG 0c6dbb19b5e33557cf8a0a16939bb2a5 V

Најбоља млада кошаркашица Босне и Херцеговине Милица Драгичевић, данас има двоструки разлог за славље. Поред тога што јој је рођендан, она је од данас и званично нова репрезентативка Србије!

Фантастичне игре у дресу ,,РМУ Бановићи“ за све узрасне категорије од пионира до сениора, као и партије које је сјајна млада кошаркашица из Зворника пружала у дресу пионирске и кадетске репрезентације, биле су најбоља препорука да на њену адресу стигне позив сениорске репрезентације БиХ. Са непуних 16 година Милица Драгичевић је постала најмлађа кошаркашица која је добила позив у најквалитетнију селекцију БиХ, али сплетом сада већ срећних околности није забиљежила наступ. 

IMG e14b0a4f114df2691e53f29e67040bfe V

Већ тада су челни људи Србије почели са планом како да овај кошаркашки бисер из Републике Српске заигра за српску репрезентацију. Није било препрека јер Миличино срце куца  за Србију и због тога челни људи БиХ савеза којима дугује захвалност нису правили веће проблеме. 

IMG 7328a1b1114d16c5ef6dae2dc6784a8d V

Комплетна папирологија је експресно завршена и сигурни смо да је Србија добила насљедницу Соње Петровић и Ање Дабовић, јер је Милица Драгичевић са својих петнаест година била већ стандардни члан сениорског тима Бановића за који је редовно биљежила двоцифрене учинке поена и скокова. Свакако да је за њен кошаркашки развој најзаслужнији Јасна Слишко и Славиша Ожеговић, директорица и тренер Бановића, јер је Милица у посљедње три године пуно напредовала. Велике заслуге припадају и првом тренеру Дејану Гајићу који је открио њен таленат за кошарку и научио првим кошаркашким корацима.

Први наступ за репрезентацију Србије Милицу Драгичевић очекују већ на љето када ће са репрезентацијом до 17 година наступати на Европском првенству у Турској.

Наш портал Милици честита 16 рођендан са жељом да је заобиђу повреде и да у дресу Србије покаже свој раскошни таленат!

ИнфоБирач