АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Зворнички средњошколци на Сајму туризма у Словенији освојили два сребрна признања

Зворнички средњошколци на Сајму туризма у Словенији освојили два сребрна признања

viber image 2023 02 16 05 30 20 617

 

Ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић“ освојили су два сребрна признања на 20. међународном Сајму туризма у Словенији. Награђени пројекти су „Спортске игре младих“, за који је ментор била професорица Андријана Славкић, и „Преко Дрине до планине“, за који је ментор био професор Миљан Влачић.

Ученици и професори ће данас посјетити и средњу школу „Сречко Косовел“ у Сежани, чиме ће наставити дугогодишњу сарадњу ове двије школе, те имати пријем код жупника, посјету Трсту и друге активности.

 – Драго нам је да смо послије двије године паузе, односно онлајн учешћа, могли поново да посјетимо пријатеље у Сежани и учествујемо на Сајму тутизма у Словенији, на коме смо присутни од 2007. године. Задовољни смо оствареним резулатетима – истакла је директорица школе Биљана Писић.

На Сајму туризма је учествовало 19 ученика и професора из Зворника. Ове године сајам у Љубљани је одржан под слоганом „Спортски догађаји обогаћују омладински туризам“ и на њему су учествовале 33 екипе из Италије, Португала, БиХ, Србије и Хрватске.

Ученици и професори се из Словеније у Зворник враћају сутра.

(Инфо Бирач)