АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Донирано возило и опрема за потребе патронажне службе Дома здравља у Зворнику

Донирано возило и опрема за потребе патронажне службе Дома здравља у Зворнику

DSC 0219

 

Дом здравља у Зворнику добио је данас вриједну донацију од Амбасаде Швајцарске у БиХ у виду аутомобила “шкода фабија” који је намијењен патронажној служби, а овом приликом иста возила су уручена и требињском и теслићком дому здравља.

Уговоре о додјели аутомобила су потписали директори домова здравља Зворника, Требиња и Теслића, Радивоје Аћимовић, Маја Мићуновић и Младен Кованушић, као и менаџер пројекта сестринства у БиХ Елдин Фишековић.

Аћимовић се захвалио донаторима на овој вриједној донацији која ће зворничком Дому здравља помоћи да побољша квалитет здравствених услуга у кућним посјетама.

„Зворнички Дом здравља добио је опрему – медицинске торбе, пројектор, завоје и други потрошни материјал, као и аутомобил – рекао је Аћимовић.

Претходно, обаљена је едукација медицинских сестара за жељом да се унаприједи њихова улога у пружању услуга у кућним условима, јер има велики борј грађана старије животне  доби којима је поребна кућна услуга, што управо омогућава и ова донација.

viber image 2023 02 02 11 08 21 224

Након уручивања донације, организована је посјета Милану Алексићу у зворничком Новом насељу, који је ратни војни инвалид.

Он већ 20 година користи колица, иде на хемодијализу и има порблема са крвним притиском.

Њега редовно обилазе медидицинске сесре Дома здравља Зворник, пратећи његово здравствено стање.

Помоћник министра здраља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Милан Латиновић, који је присуствовао потписивању уговора, рекао је новинарима да је новим законом о здравственој заштити сестринска професија додатно подржана кроз законска рјешења.

 – Настављамо активности на унапређењу саме професије, а посебно је значајно унапређење оспособљавања улоге мединских сестара у пружању здравсвених услуга – рекао је Латиновић.

(Инфо Бирач)