Европска недјеља превенције карцинома грлића материце – одржана едукативна предавања 

Европска недјеља превенције карцинома грлића материце – одржана едукативна предавања 

 

У оквиру обиљежавања Европске недјеље превенције карцинома грлића материце у зворничком Дому здравља одржано је едукативно предавање за заинтересоване запослене жене у Градској управи Зворник, објављено је на званичној страници ове локалне заједнице.

Начелник Службе породичне медицине у овој здравственој установи др Наталија Стевић рекла је да се Европска недеља обиљежава од 23. до 29. јануара, али да је Дом здравља продужио активности на двије седмице.

 – Пројекат подразумијева едукативна предавања, те бесплaтан гинеколошки преглед, папа тест и колпоскопију. Два дана активности ћемо проводити и у мјесној заједници Брањево, јер је одзив жена у сеоским срединама веома лош – рекла је Стевићева.

Циљ ових превентивних активности је подизање свијести о значају превенције болести, те да се суграђанке мотивишу да мисле о свом здрављу и да учине нешто како би га сачувале.

 – Овим важним прегледом могу да се елиминишу преканцерозне промјене у раној фази болести – рекла је Стевићева која је упозорила да је карцином грлића материце трећи у свијету по учесталости, што је забрињавајући податак.

Shooter Zvornik
📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢📢
‼️Uzivajte jos par dana u nasim popustima‼️
Dodjite licno ili porucite online….
Popust se odnosi i na kupce preko administrativne zabrane!
Vidimo se…
Vas,Shooter-Zvornik

(Инфо Бирач)