АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

Републички штаб предложио, Влада РС усвојила: У здравственим установама у Српској и даље обавезне маске

Републички штаб предложио, Влада РС усвојила: У здравственим установама у Српској и даље обавезне маске

maske

 

У Републици Српској обавезно је ношење маски у здравственим установама, домовима за старе особе и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника, прописано је новом уредбом у вези са сузбијањем вируса корона коју је Владе Српске донијела јуче на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације.

Ова уредба била је на снази и раније, а њоме се уређује начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање ове заразе и обавезно је ношење маски за запослене, пацијенте, кориснике услуга и посјетиоце у здравственим установама, те за запослене и посјетиоце у домовима за старе и другим установама социјалне заштите за смјештај корисника.

beoprom

Обавезују се и васпитно-образовне и високошколске установе да прате епидемиолошку ситуацију у оквиру своје установе и да у сарадњи са надлежним домом здравља предузимају потребне мјере и правовремено обавјештавају надлежно министарство, те буду припремљене за прилагођавање рада у случају погоршања, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Ова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, а престаје да важи 31. марта 2023. године.

mikoo

(Извор: Српскаинфо)