АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Uručena priznanja za književne nagrade srebreničke Prosvjete

Uručena priznanja za književne nagrade srebreničke Prosvjete

Stopama Luke Milovanova Georgijevica 768x496 1

 

Najbolji rad za književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“ izabran je ciklus pjesama “Usud” autorke Jasne Milenović iz Sremskih Karlovaca.

DSC 3025

Za ovu nagradu pristiglo je više od 150 rukopisa, a stručni žiri istakao je još nekoliko autora i izabrao radove koji će biti objavljeni u časopisu “Srebrni vijenac”.

Književnu nagradu „Zvonimir Šubić“ pripala je autorki Jeleni Kalajdžić za priču „Pokušaj ribolova“, dok je novinarska nagrada „Boško Milovanović“ pripala Aleksi Đukanoviću za tekst „Četrdeset pet Golužinih godina“.

DSC 3030

Matija Blagojević, učenik Prve osnovne škole Srebrenica nagrađen je literarnom nagradom „Živan Jovanović“.

Jerej Dejan Đuričić govorio je o 790 godina od osnovnija Srebreničke mitropolije i istoriji ovog kraja, a stihove Luke Gerogijevića recitovao je Filip Grujičić.

DSC 3017

Muzičkim dijelom završen je drugi dan 4. Prosvjetno-kulturnog zbora „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ gdje su za sve prisutne studenti Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva izveli nekoliko kompozicija.

DSC 3035

Tokom decembra biće održana dva okrugla stola. Prvi će biti 1. decembra na temu „Srebrenica u srednjem vijeku“, a drugi 16. decembra na temu „120 godina od rođenja srebreničkog književnika Zvonimira Šubića“ čime će biti završen ovogodišnji 4. Prosvjetno-kulturni zbor „Stopama Luke Milovanova Georgijevića“.

(Tekst i foto: esrebrenica.ba)