АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

Dodik: NSRS usvaja budžet 1. novembra

Dodik: NSRS usvaja budžet 1. novembra

dodik nasa 1024x982 3

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH rekao je da će 26. oktobra biti održana sjednica NSRS na kojoj će se naći rebalans Budžeta, a već 1. novembra, dan prije isteka mandata aktuelnog saziva NSRS biće usvojeni novi budžet i ekonomska politika za iduću godinu.

– Omogućićemo da se isplaćuje ono što smo započeli, a to je 750 KM za nezaposlene majke u porodicama sa četvoro i više djece – rekao je Dodik dodajući da će u budžetu biti i povećanje penzija, plata i boračkog dodatka.

On je rekao da će se značajno povećati sredstva za kulturu, što podrazumijeva i novu zgradu pozorišta u Banjaluci, a u idućoj godini povećaće se i sredstva za poljovoprivredu u iznosu od 180 miliona KM čime će biti obuhvaćena sva davanja u ovoj oblasti.

– Budžet se u ovom trenutku radi. Biće povećan u odnosu na rebalans od pet posto i on odražava rast koji se dešava – rekao je Dodik, dodajući da će budžet biti usvojen 1. novembra i Vlada RS već je uputila zahtjev da se u srijedu održi posebna sjednica na kojoj će biti rebalans.

Takođe, naglasio je da će budžet biti stimulativan i za privredu i pomagaće poslodavce u realnom sektoru kako bi mogli povećati plate.

– Povećali smo plate deset posto i isplatili smo po 100 KM linearno. Ovaj budžet odražava naš raniji dogovor sa Savezom sindikata i očekujem da usvojimo ovaj budžet 1. novembra – reakao je Dodik dodajući da će bez obzira na opstrukcije opozicije, vladajuća koalicija usvojiti novi budžet.

Izvor: Nezavisne novine