АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Zvorničanin Predrag Subotić jutros krenuo pješke do Svete Gore

Zvorničanin Predrag Subotić jutros krenuo pješke do Svete Gore

unnamed 1

 

Porodica i prijatelji ispratili su jutros Predraga Subotić koji je krenuo pješke ispred zvorničkog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice do Svete Gore – Hilandara u Grčkoj. Prema najavi, Subotić na Svetu Goru treba da dođe 10. oktobra.

Subotić je pred polazak rekao da je krenuo na ovaj sveti put zbog zdravlja svog sina Sergeja, koji je imao problema sa zdravljem prilikom rođenja.

 – Poslali smo sina u Institut za majku i dijete u Beograd i hvala dragom Bogu i svim svecima koji su pomogli da on bude dobro i da nema zdravstvenih problema. Na put krećem sam, ali imam logistiku od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih ljudi dobrog srca koji su prepoznali šta radim i koji su htjeli da mi pomognu na ovaj način – rekao je Subotić i dodao da će odmor nakon prvog dana putovanja biti u Valjevu, drugog u Čačku, trećeg u Кruševcu, a potom u Nišu i Vranju.

beoprom

Subotić je rekao da će šestog dana stići u Skoplje, sedmog u Štip, a osmog dana u Strumicu.

 – U grčki grad Nea Santa stižem devetog dana pješačenja, te u Stavros i Stratonu, da bi dvanaestog dana putovanja došao u Ranopolis – rekao je Subotić i dodao da 10. oktobra stiže na Svetu Goru u manastir Hilandar.

Subotić je rekao da ga na ulasku u Sjevernu Makedoniju „preuzima“ policija ove zemlje, dok će mu grčka policija pružati pratnju cijelog puta kroz Grčku. Subotić je u hramu Rođenja Presvete Bogorodice uz molitvu dobio blagoslov za putovanje u Svetu Goru.

stovariste1
ZO-Ži, Zvornik!

(InfoBirač)