Почела дистрибуција изборног материјала

Почела дистрибуција изборног материјала

 

Централна изборна комисија БиХ почела је рано јутрос дистрибуцију осјетљивог изборног материјала, у који спадају и гласачки листићи, према општинским и градским изборним комисијама у БиХ.

Првог дана седам камиона, под полицијском пратњом и наѕором службеника Секретаријата ЦИК-а, доставиће материјал у 31 општину или град у БиХ који ће уз записник о примопредаји бити предат надлежним општинским и градским изборним комисијама, саопштено је из ЦИК-а.

Планирано је да дистрибуција осјетљивог изборног материјала према изборним комисијама у локалним заједницама траје пет дана, односно задња испорука је планирана за четвртак, 29. септембар.Општинске или градске изборне комисије предају изборни материјал бирачким одборима дан прије, а најкасније 12 часова прије отварања бирачких мјеста.

У складу са Правилаником о спровођељу избора бирачки материјал се у ноћи прије отварања бирачког мјеста чува у закључаним просторијама на локацији бирачког мјеста, који полиција обезбјеђује.

Предсједник и чланови бирачког одбора одговорни су за безбједност изборног материјала на бирачком мјесту од тренутка пријема материјала, па до завршетка свих својих дужности након затварања бирачког мјеста, окончања процеса бројања и доставе гласачког материјала општинској или градској изборној комисији.

(ИнфоБирач)