АКТУЕЛНОРЕГИОН И СВИЈЕТ

Počela distribucija izbornog materijala

Počela distribucija izbornog materijala

10

 

Centralna izborna komisija BiH počela je rano jutros distribuciju osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema opštinskim i gradskim izbornim komisijama u BiH.

Prvog dana sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Sekretarijata CIK-a, dostaviće materijal u 31 opštinu ili grad u BiH koji će uz zapisnik o primopredaji biti predat nadležnim opštinskim i gradskim izbornim komisijama, saopšteno je iz CIK-a.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema izbornim komisijama u lokalnim zajednicama traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. septembar.

286222242 1031850420797604 107637273280971978 n

Opštinske ili gradske izborne komisije predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 časova prije otvaranja biračkih mjesta.

U skladu sa Pravilanikom o sprovođelju izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta, koji policija obezbjeđuje.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za bezbjednost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala, pa do završetka svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala opštinskoj ili gradskoj izbornoj komisiji.

miko

(InfoBirač)