АКТУЕЛНОИЗБОРИ 2022.

U Zvorniku održana centralna tribina SDS-a i PDP-a

Unite Gallery Error:

Gallery with alias: sdspdp not found

U Zvorniku održana centralna tribina SDS-a i PDP-a

IMG 8505

 

U Rekreativno sportskom centru u Zvorniku, večeras je održana centralna tribina Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa.

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mirko Šarović poručio je da je Zvorniku potreban drugačiji razvoj.

 – Zvornik treba da se razvija kao regionalni centar, a on to sada nije. Ovdje je mjesecima, godinama, prisutna borba tajkuna za čerupanje javnih dobara, a sa time ćemo nakon ovih izbora završiti. To je ono što se očekuje od vlasti koju će činiti SDS, PDP i Lista „Za pravdu i red“ Nebojše Vukanovića – rekao je Šarović.

Šarović je ponovio da su prije Zvornika imali tribinu u Srebrenici.

 – U Srebrenici smo rekli da postojeći koncept treba napustiti, a Srpska demokratska stranka će voditi sasvim drugu politiku. Da bi našem narodu u Srebrenici bilo bolje i da bi se ta opština razvijala te da bi djeca tamo ostala i bile pune škole, neophodno je da se u Srebrenicu ulaže. Naopak je koncept da se Srebrenica svjesno i namjerno siromaši. Zbog toga se treba okrenuti napretku i razvoju jer je to u interesu toga grada i Republike Srpske – rekao je Šarović.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić poručila je da srećna što je ponovo u Zvorniku nekoliko sedmica nakon protesta „Odbrana Alumine“ kada su iskazali odlučnost da ključne resurse sačuvaju.

 – Mnoge stvari će se nakon 2. oktobra promijeniti i ja poručujem da će svi koji su se ogriješili o ovu državu i zakon odgovarati. Možda je ta poruka najjača, najsnažnija i treba najglasnije da se čuje u Zvorniku, koji je okovan grupama koje ćemo mi, pogotovu onima koji su se naslonili na instutcije, nogom istjerati iz tih institucija i otjerati u neke druge institucije – rekla je Trivić i ocijenila da sadašnju vlast čeka poraz 2. oktobra.

Pokušaj da joj podmetnu lažne dokumente o primljenom novcu, Trivićeva je ocijenila kao „čist amaterizam loših đaka“.

 – To je nešto što je nasmijalo javnost Republike Srpske. Moj akademski život i život moje porodice je čist. Doći će vrijeme za naplatu i ti koji su to podmetali će odgovrati. Ujedno, to je crtanje mete na mom čelu, i ne samo meni, nego i mojoj djeci. No, istina je spora, ali ona kao i voda nađe svoj put – navela je Trivićeva.

Predsjednik Gradkog odbora SDS-a i nosilac liste na Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu 7, Dragomir Vasić istakao je da došlo vrijeme promjena nakon 16 godina vlasti SNSD-a te da očekuje pobjedu Mirka Šarovića i Jelene Trivić.

 – Ono što bih ja najviše volio jeste da vratimo povjerenje u institucije. Nama treba predsjednik Republike Srpske koji će biti predstavnik svih građana, a ne da ih dijeli. Treba nam narodna skupština koja će donositi dobre i kvalitetne zakone u korist svih građana i treba nam jaka i sposobna vlada da te zakone sprovodi, ali tako da svi građani budu jednaki pred zakonom. Ja smatram da danas nije takva situacija i da su sve ove institucije uzurpirane od strane jednog čovjeka. Treba nam sloboda – istakao je Vasić i dodao da će odmah po dolasku na vlast istražiti cijeli slučaj oko „Alumine“.

 – Želimo da vidimo, kao što sam i rekao na protestima, ko je stvarno onaj čovjek koji stoji u sjenci svih dešavanja oko Alumine – naveo je Vasić.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Izbornu jedinicu 7, Mitar Vidaković naveo je da je Zvornik prelijep grad sa dosta mogućnosti za razloj.

 – Nažalost, poznati smo po nepravilnsotima, prije svega u vezi izbora, po korupciji i vladavini jednog čovjeka. Nadamo se da ćemo promjenom vlasti Zvornik učiniti boljim gradom, da ćemo dobiti jednu modernu saobraćajnicu kroz istok Republike Srpske koja će otvoriti mogućnosti za razvoj i nova zapošljavanja u ovom dijelu Republike Srpske – rekao je Vidaković.

(Predizborni marketing)