Милићи: Почиње производња у погону предузећа МЕТКОМП у Новој Касаби

Милићи: Почиње производња у погону предузећа МЕТКОМП у Новој Касаби

 

Фирма МЕТКОМП доо, која је свој производни погон смјестила у адаптирани простор некадашње основне школе у Новој Касаби, ове седмице би требала почети са производњом полиестрених када за већ познатог ино купца.

 – Фирма ће у почетку запослити осам радника, а план је да са повећањем обима производње тај број буде између 35 и 40. Осим произвиодње полиестрених када, планирана је и метална обрада тзв. алатница која би запошљавала од пет до десет људи – каже директор фирме МЕТКОМП Ален Бошњаковић.

 – Велики значај је имала подршка општине јер да сам ја сада морао улагати у адаптацију простора, то би било мого теже. Са начелником је био заједнички став и циљ да се отвори нешто на општини Милићи да би наша младост остала овдје да живи. Ми се трудимо да створимо овдје амбијент, гдје ће људи рећи, ево ту сам код своје куће, имам пет дунума воћњака, имам посао, ако не роди воћњак преживјећу, ако роди помоћи ће ми кућни буџет да још боље живим, да не идем у Њемачку или другу земљу јер овдје ћу сигируно боље живјети него горе – каже Бошњаковић који је се начелником разговарао и о наставку адаптације објекта школе за проширење фирме.

У адаптацију простора који користи фирма МЕТКОМП и за простор алатнице, општина Милићи је уложила 45.000 КМ. Начелник општине Марко Савић каже да је идеја да простор некадашње основне школе у Новој Касаби буде пословни инкубатор, а општина кроз адаптацију простора даје подстицај заинтересованим предузетницима.

 – На овај начин ми правимо конкурентну предност општине Милићи у односу на друге локалне заједнице. Ево, као што је господин Ален рекао, он има предузеће у Градачцу и наравно да имају пет хиљада квадрата простора тамо, али мјере и олакшице  које смо им понудли биле су примамљиве да дођу и овдје отворе производни погон. Идеја нам је да овај простор школе у Касаби буде нека мини пословна зона, гдје ће радити два-три привредна субјекта. Такође, имамо и индустријску зону у Подгори, а ускоро, до краја године ћемо кренути и са уређењем индустријске зоне у Јатаришту – каже начелник Савић, који је са начелником одјељења за финансије, привреду и друштвене дјелатности Младеном Видовићем, посјетио погон предузећа МЕТКОМП, гдје су са директором МЕТКОМП-а Аленом Бошњаковићем разговарали о плановима и потребама овог предузећа.

Састанку је присуствовао и потпредсједник СО Милићи Заим Махмутовић. МЕТКОМП своје производе извози на тржиште Њемачке и Енглеске.

Самоуслужна аутопраоница Корунд – Милићи!

(Извор: магиц.ба)