Предсједник Владе Републике Српске у посјети општини Осмаци

Предсједник Владе Републике Српске у посјети општини Осмаци

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Осмаци, гдје је одржао конструктиван и продуктиван састанак са начелником општине Раданом Сарићем, објављено је Фејсбук страници општине Осмаци.

 – Радном састанку присуствовали су представници руководства општине, на челу са начелником Раданом Сарићем, те су са предсједником Владе Републике Српске разговарали о реализацији многобројних текућих пројеката, о стабилизацији стања буџета општине, као и о могућностима рјешавања проблема са којима се општина сусреће. Предсједник Владе Републике Српске у склопу ове посјете обишао је шалтер салу у згради општине у коју је Влада Републике Српске у претходном периоду уложила 40.000 КМ – наводи се у објави.

Начелник општине Радан Сарић упознао је предсједника Владе Републике Српске са пројектом изградње два погона, од којих ће један бити намијењен за производњу дрвеног угља. Значај овог пројекта огледа се у томе да ће према бизнис плану погон производити око 1.300 тона угља годишње.

Приликом радног састанка, предсједник Владе Радован Вишковић, обећао је реконструкцију свих локалних путева на подручју општине Осмаци, чија ће реализација бити покренута наредних дана.

На захтјев начелника општине Радана Сарића, обезбијеђена су два модуларна објекта за привремени смјестај за двије старачке породице, која ће бити финансирана из буџета Владе Репубике Српске, како би породице могле без бриге дочекати зиму.

Начелник општине Осмаци је током разговора са предсједником Владе, истакао важност пројекта изградње стадиона у општини Осмаци, на које је Вишковић дао аргументоване сугестије и савјете којим би се умањили трошкови изградње, које ће бити уважене током реализације пројекта.

 – Предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић похвалио је квалитетан и ефикасан рад начелника општине Осмаци, Радана Сарића и његових сарадника у протеклом периоду, који се, између осталих битних ствари за развој општине, огледа у чињеници да је враћен комплетан дуг, те да ће буџет општине од сљедећег мјесеца бити враћен на нулу, што је изузетан успјех. Захваљујемо се предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу за потврду нашег труда и рада да општину Осмаци развијамо за добробит нашег становништва, као и за изузетно конструктиван и квалитетан радни састанак – наводи се у објави.

Ваш Схоотер – Зворник!

(Извор: ФБ Општина Осмаци)