АКТУЕЛНОЗВОРНИКРЕГИЈА БИРАЧСРЕБРЕНИЦА

JZU „Bolnica Zvornik“: Ponuda za posao mladom studentu medicine

JZU „Bolnica Zvornik“: Ponuda za posao mladom studentu medicine

Direktor i Goran. 1 1

 

Na portalu eSrebrenica nedavno je izašla priča o mladom studentu medicine iz Bratunca, koji je izrazio želјu da po završenim studijama ostane i radi u našoj zemlјi, iako je imao ponudu za posao u struci u Americi.

 – Priča o ovom studentu stigla je i do direktora JZU Bolnica Zvornik, Ivana Popovića, te je odlučio da ga pozove, upozna i razgovara sa njim – saopšteno je iz ove ustanove.

Riječ je o Goranu Stojanoviću iz Bratunca, studentu šeste godine medicinskog fakulteta u Foči, koji je zbog svog dobrog prosjeka i vannastavnih aktivnosti izabran od Fondacije „Jericho“, u konkurenciji od više od 120 prijavlјenih kandidata iz naše zemlјe, odabran je među 17 kolega iz čitave zemlјe da bude njihov stipendista, a ove godine je pozvan i posjetio je Ameriku, državu Mičigen i odradio praksu u trajanju od šest sedmica u klinici za Hitno zbrinjavanje pacijenata.

beoprom

Goran je u američkoj klinici pokazao veliko znanje, stručnost i kolegijalnost, te je dobio poziv od čelnika klinike Spectrum Health Butterworth da po završetku studija dođe i bude lјekar u mičigenskoj klinici.

 – Međutim, Goran ima planove da ostane u našoj zemlјi, što je, između ostalih njegovih kvaliteta, navelo direktora zvorničke bolnice Ivana Popovića da Goranu, po završetku njegovih studija medicine, ponudi zaposlenje u našoj ustanovi – stoji u saopštenju.

Mladi student medicine, izuzetne skromnosti, oduševlјen ponudom, zahvalio se uz riječi da nije ni vjerovao da bi ovo moglo da se dogodi, budući da mu je želјa i bila zaposlenje u Bolnici Zvornik, posebno zbog proširenja i napretka ustanove.

 – Zahvalјujemo se portalu eSrebrenica za objavlјenu priču o Goranu, a mladom Goranu želimo da preostale ispite završi sa uspjehom, kako bi što prije mogao postati dio tima Bolnice Zvornik – naveli su u saopštenju.

viber image 2022 08 08 18 28 21 909

(InfoBirač)