Милићи: Презентован пројекат „Дигитализација пословања МСП и предузетника“

Милићи: Презентован пројекат „Дигитализација пословања МСП и предузетника“

 

Начелник општине Милићи Марко Савић и генерални менаџер предузећа Теденет д.о.о Владан Василић потписали су Споразум о сарадњи и принципима рада у оквиру реализације пројекта “ Подршка МСП и предузетницима у процесу дигиализације пословања на локалном нивоу”.

Циљ Споразума о сарадњи је успостављање подршке малим и средњим предузећима и предузетницима у општини Милићи како би постали конкурентнији на тржишту уз развој онлајн пословања и пословног умрежавања кроз бољи приступ потрошача и МСП и предузетника дигиталним робама и услугама, развој дигиталних услуга и раст дигиталне економије, едукацију, запошљавање и самозапошљавање младих који ће радити на подршци МСП и предузетницима те кроз дигитално образовање за МСП, предузетнике и њихове запослене.

Тим поводом је у Милићима одржана презентација пројекта “Дигитализација пословања МСП и предузетника”, гдје су поред представника општине Милићи присуствовали и представници општина Братунац, Сребреница, Угљевик и Пале.

Владан Василић, генерални менаџер фирме Теденет, у свом обраћању медијима изјавио је да је овај пројекат креиран у циљу рјешавања проблема дигитализације малих и средњих предузећа. Пројекат траје годину дана и фокусира се на ангажовање приправника у локалним самоуправама, који би прошли потребне едукације  и радионице и након тога били на услузи малим и средњим предузећима и предузетницима у њиховом процесу дигитализације.

Самоуслужна аутопраоница Корунд – Милићи!

(Извор: опстинамилици.орг)