Средства за самозапошљавање 19 лица из градског буџета

Средства за самозапошљавање 19 лица из градског буџета

 

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић потписао је уговоре са лицима којима су одобрена средства из буџета Града Зворника по Јавном позиву за додјелу средстава за самозапошљавање у 2022. години.

Он је корисницима постицајних средстава који су испунили услове, пожелио добродошлицу и успјех у раду.

 – Желим вам срећу, да вам посао који ћете започети иде од руке и да дуго година радите и на тај начин остварујуте приходе – рекао је Стевановић.

Укупно 19 лица добиће бесповратно по 5.000 КМ подстицајних средстава.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић подсјетио је да је јавни позив био отворен у току јула, те да су неки од услова били да се лица налазе у евиденцији Завода за запошљавање, Филијала Зворник, те да раније нису имали регистрован приватни бизнис.

 – Имали смо 22 пријаве од којих је 19 лица испуњавало услове и одобрена су им средства. Данас су потписани уговори и у сљедећој седмици исплатићемо им прву траншу –  – рекао је Стефановића који је напоменуо да је у градском буџету за ову намјену планирано укупно 100.000 КМ.

Стефановић је нагласио да се на овај начин желе оснажити незапослени суграђани да сами покрену свој бизнис и да буду самостални.

Ђак спорт – Зворник!

Он је додао да је овим јавним позивом и издвајањем средстава настављена пракса Градске управе, истакавши да анализа резултата са посљедњег позива показује да је од седам лица која су добила подстицајна средства, шест наставило да ради и након прве године у којој им Градска управа пружа финансијску подршку.

Ирена Томић која планира да отвори цвећару, рекла је да јој ова врста подршке значи много и захвалила се Градској управи. Изразила је наду да ће наставити радити и по истеку периода од годину дана.

Славко Остојић ће отворити занатску механичарску радњу. Жели да покуша да ради самостално, а средства из градског буџета ће у помоћи да оствари своју жељу.

(Извор: Град Зворник)