На 45 минута: Синдикат СШЦ Сребреница одржао штрајк упозорења

На 45 минута: Синдикат СШЦ Сребреница одржао штрајк упозорења

 

Синдикална организација Средњошколског центра Сребреница јуче је одржала штрајк упозорења од 13.35 до 14.20 часова, у дужини једног школског часа, а повод је касна одлука о именовању новог директора, у периоду када су сви интерни конкурси прошли.

Као разлог наводе да је да је досадашњи директор Момчило Цвјетиновић четири пута био једини кандидат на конкурсу и добијао мандат на три мјесеца као вршилац дужности, док му је посљедњи тромјесечни мандат истекао 14. јула, а избор новог директора је објављен у Службеном гласнику 25. августа.

 – Дакле, због немара Владе и ресорног министарства и одуговлачења око именовања, сви интерни конкурси су прошли, а као посљедица тога двоје наших радника, који живе са својим породицама у Сребреници, ће бити проглашени потпуним и дјелимичним технолошким вишком. С тим у вези смо се три пута писмено обраћали предсједнику гранског синдиката, господину Драган Гњатићу и министру просвјете и културе госпођи Наталији Тривић, као и предсједнику Владе господину Радовану Вишковићу. Међутим, никакве одговоре ниједном нисмо добили – наводи се у саопштењу.

Такође, навели су и своје захтјеве који се односе на то да се пронађе начин да се збрину радници који су касним именовањем директора проглашени дјелимичним и потпуним технолошким вишком. Такође да синдикат покрене иницијативу за измјену законских рјешења у области именовања директора школе, кандидат за директора мора да буде из матичне школе већа улога Школског одбора у избору кандидата за директора школе, и да на иницијативу ресорног министарства буду започети преговори чији је циљ изналажење рјешења за превазилажење могућих нежељених проблема.

Такође надлежном министарству предложили су и нека рјешења којим се може санирати новонастала ситуација, а радници задржали.

Ђак спорт – Зворник!

 – Надамо се да ће Министарство коначно схватити озбиљност ситуације на коју упозоравамо већ дуже вријеме, те пронаћи вријеме да нас прими на разговор на коме бисмо понудили рјешење, за која имамо подршку и новоименоване директорке – стоји у саопштењу које је потписао предсједник Синдикалне организације СШЦ Сребреница Дејан Кандић.

Око педесет радника раније је одржало миран протест због начина избора директора и процедуре која траје двије године када су пред зграду ове школе изашли због чега један професор остаје без посла, а други без половине норме.

Влада Републике Српске је на мјесто директора на четири године именовала Сању Мочевић (СНСД) која је обављала функцију директора Основне школе “Коста Тодоровић” у Скеланима.

ЗО-Жи, Зворник!

(Извор: есребреница.ба)