Потписани уговори о реализацији инфраструктурних пројеката у повратничким мјесним заједницама

Потписани уговори о реализацији инфраструктурних пројеката у повратничким мјесним заједницама

 

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и министар за рад, социјалну политику, расељена лица и избјеглице у Влади Кантона Сарајево Ивана Првуловић потписали су данас уговоре о реализацији инфраструктурних пројеката у зворничким повратничким мјесним заједницама у вриједности 366.000 КМ.

Министарка Првуловић је истакла да је Влада Кантона Сарајево за одрживи повратак ове године предвидјела у буџету 4.590.000 КМ.

 – Ова средства се издвајају у доброј вјери и намјери да подржимо оџиви повратак те да олакшамо свакодневни живот повратника у Зворнику, али и да становништво остаје у БиХ – рекла је Првуловићева.

Градоначелник Зоран Стевановић истакао је овом приликом да су сва средства која дођу са стране за поправљање квалитета живота у повратничким мјесним заједницама од великог значаја.

 – Желим да се захвалим кантоналној влади и министарки јер су одобрили средства како би људи имали боље услове за живот на овим просторима. Радови на овим пројектима почињу у септембру, а завршавају се или крајем тог мјесеца или у октобру – истакао је Стевановић.

Недим Чивић, савјетник градоначелника Зворника за повратак, истакао је да ће средства бити утрошена у пет мјесних зајендица кроз изградњу путне инфраструктуре, водоводне мреже и расвјете.

 – По први пут повратници и грађани Зворника имају овакву помоћ Владе Кантона Сарајева која нам је дозначила укупан износу тражених средстава за пројекте које смо кандидовали – навео је Чивић и додао да ће се пројекти реализовати у мјесним заједницама Ђулићи, Крижевићи, Горњи Шепак, Глумина и Снагово.

Кесо градња ДОО Зворник

(ИнфоБирач)