АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Potpisani ugovori o realizaciji infrastrukturnih projekata u povratničkim mjesnim zajednicama

Potpisani ugovori o realizaciji infrastrukturnih projekata u povratničkim mjesnim zajednicama

viber image 2022 08 31 12 36 29 320

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Ivana Prvulović potpisali su danas ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata u zvorničkim povratničkim mjesnim zajednicama u vrijednosti 366.000 KM.

Ministarka Prvulović je istakla da je Vlada Kantona Sarajevo za održivi povratak ove godine predvidjela u budžetu 4.590.000 KM.

 – Ova sredstva se izdvajaju u dobroj vjeri i namjeri da podržimo odživi povratak te da olakšamo svakodnevni život povratnika u Zvorniku, ali i da stanovništvo ostaje u BiH – rekla je Prvulovićeva.

keso gradnja 1

Gradonačelnik Zoran Stevanović istakao je ovom prilikom da su sva sredstva koja dođu sa strane za popravljanje kvaliteta života u povratničkim mjesnim zajednicama od velikog značaja.

 – Želim da se zahvalim kantonalnoj vladi i ministarki jer su odobrili sredstva kako bi ljudi imali bolje uslove za život na ovim prostorima. Radovi na ovim projektima počinju u septembru, a završavaju se ili krajem tog mjeseca ili u oktobru – istakao je Stevanović.

Nedim Čivić, savjetnik gradonačelnika Zvornika za povratak, istakao je da će sredstva biti utrošena u pet mjesnih zajendica kroz izgradnju putne infrastrukture, vodovodne mreže i rasvjete.

 – Po prvi put povratnici i građani Zvornika imaju ovakvu pomoć Vlade Kantona Sarajeva koja nam je doznačila ukupan iznosu traženih sredstava za projekte koje smo kandidovali – naveo je Čivić i dodao da će se projekti realizovati u mjesnim zajednicama Đulići, Križevići, Gornji Šepak, Glumina i Snagovo.

296300007 545796297331284 2037502310986678388 n
Keso gradnja DOO Zvornik

(InfoBirač)