АКТУЕЛНОМИЛИЋИ

Otvorena izložba radova umjetnika iz Milića

Otvorena izložba radova umjetnika iz Milića

207388

 

U okviru manifestacije „Јulsko-avgustovski dani kulture i sporta“, u Milićima je otvorena izložba slika na kojoj su radove predstavili lokalni umjetnici Nevena Sušić, Mladen Sekulić, Aleksandar Vasiljević i Darko Јurošević, piše Srna, a prenosi RTRS.

Devetnaestogodišnja Nevena Sušić crta portrete različitih formata grafitnom olovkom, a inspiracija su joj ljudi iz okruženja.

– Ovo mi je prva ozbiljnija izložba na kojoj sam predstavila devet portreta. Ranije sam imala školsku izložbu. Nastaviću da crtam jer ima mnogo stvari koje me inspirišu – rekla je Sušićeva.

15170767 615075238663888 456689475306809039 n 1
Đak sport – Zvornik!

Profesor likovne kulture, vajar i slikar Darko Јurošević predstavio je na izložbi sliku „U ogledalu“ koju su ljubitelji slikarstva imali priliku da pogledaju na izložbi u Banjaluci.

– Slika govori o unutrašnjem stanju čovjeka ili društva koje je umjetnik proživio i refektovao ga na sliku, zbog čega i nosi taj naziv – rekao je Јurošević.

Umjetnik Mladen Sekulić, koji je svoj hendikep pretočio u snagu i koji crta ustima, predstavio se prvi put milićkoj publici sa pet crteža.

– Zadovoljstvo mi je što sam dio ovog projekta i što svom gradu mogu da predstavim ono što sam godinama radio u tišini i samoći – rekao je Sekulić.

302906471 3212258228996296 9150884362370880972 n
Vaš Shooter – Zvornik!

On je dodao da je član Međunarodnog udruženja slikara koji slikaju ustima ili nogama, te da je, među 90 država članica, jedini predstavnik Republike Srpske, što je posebna čast.

Sekulić kaže da je presrećan što je njegova slika nedavno poklonjena ruskom ambasadoru u BiH Igoru Kalabuhovu, jer to je znak da se naši umjetnici svojim djelima prikazuju u svijetu.

Samouki slikar Aleksandar Vasiljević njeguje tehniku poentilizam – pravac u slikarstvu u kome se boje nanose kratkim potezima-tačkama na podlogu i koja, kako kaže, zahtijeva mnogo koncentracije, truda i rada, a posebno ljubavi.

beoprom

– Slikarstvom se bavim desetak godina, ovo mi je treća izložba. Ranije sam izlagao na likovnim kolonijama „Boksit i boje“ u Milićima, „Birač“ u Šekovićima i na Paliću. Trenutno pripremam ciklus crteža čija je tema virus korona – rekao je Vasiljević i zahvalio opštini za podršku u realizaciji izložbe.

Načelnik Milića Marko Savić izjavio je da je ova izložba događaj koji u punom smislu nosi prefiks kulturni.

– Posebno mi je drago što su svoja djela prikazali naši mladi umjetnici jer to znači da imamo budućnost, a to je i prilika da se predstave svojim sugrađanima – rekao je Savić.

Izložbu, koja je otvorena sinoć u holu milićkog Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“, ljubitelji likovne umjetnosti moći će da posjete do 5. septembra.

stovariste1
ZO-Ži, Zvornik!

(Izvor: RTRS)