Данас се одржава 5. Бирчанска јагњијада у Борогову – Учествују 93 екипе

Данас се одржава 5. Бирчанска јагњијада у Борогову – Учествују 93 екипе

 

Данас се у Борогову одржава традиционална пета по реду манифестација ,,Јагњијада Борогово Осмаци“ на којој су учешће узеле 93 екипе из регије Бирач и општина из Републике Српске и Србије. 

Начелник општине Осмаци Радан Сарић истакао је велики значај ове манифестације за промоцију ове општине, те истакао да се већ наредне године планирају проширити активности и садржаји на јагњијади.

Слика може припадати 6 особа, дрво и напољу

– Велики број екипа је присутан ове године и од пријвљених 95, појавиле су 93 екипе. Просјечно око 20 људи чини састав једне екипе. Из године у годину циљ нам је да обогатимо садржаје спортским, музичким и културним садржајима како би јагњијада постала препознатљива као манифетација у комплетној Републици Српској. Учесници су већином из регије Бирач, а има доста људи из Осмака који живе у Швајцарској и Њемачкој, затим има екипа из Србије и неколико општина из Републике Српске – рекао је Сарић.

Слика може припадати 9 особа, људи стоје и напољу

Неке од екипа као ште је ,,Еуро петрол“ учествовале су на свих пет досадашњих јагњијада, а ову манифестацију користе како би се дружили и уживали.

Слика може припадати 11 особа, људи стоје и напољу

– Има нас око двадесет у екипи, а поред јагњета нађе се и роштиља, те понеко пиво. Учествовали смо на свих пет јагњијада, а ово је одлична прилика да у прелијепој природи уживамо и дружимо се са колегама са посла. Оно што је сигурно је да ћемо и наредне године доћи у Борогово – рекао је Жељко Јовановић.

Слика може припадати 10 особа, људи стоје и напољу

ИнфоБирач