АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЗВОРНИКМИЛИЋИСРЕБРЕНИЦА

Malinari najavljuju proteste zbog cijene maline

Malinari najavljuju proteste zbog cijene maline

branje malina

 

Iz Udruženja malinara “Vilamet” koje zastupa proizvođače malina sa područja opština Bratunca, Srebrenice i Milića najavljuje proteste širom zemlje ukoliko otkupljivači ne izađu sa cijenama i istu ponude kao u Srbiji.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara “Vilamet” Ivan Stojanovića kaže da malinari imaju već dugo imaju stav da cijena maline bude kao i u Srbiji i da ne bude ispod 10 KM.

 – Već smo stupili u kontakt sa mnogim udruženjima i pojedincima širom BiH da se organizuju kako bismo ovih dana odrediti datum protesta i blokadu pojedinih hladnjača, institucija kao i graničnih prelaza ukoliko cijena maline ne bude kao u Srbiji. Imamo punu podršku proizvođača za masovne proteste –  rekao je Stojanović.

15170767 615075238663888 456689475306809039 n 1
Đak sport – Zvornik!

On još jednom poziva vlasnike hladnjača da cijenu usklade i u što kraćem roku objave te ističe da nema razloga da ova malina bude lošije plaćena od cijene preko Drine jer je isto tržište i isti sortiment.

Malinari su prije završetka berbe od otkupljivača tražili da se cijene izjednače sa Srbijom, na iznos od 9 do 10 KM. Svega nekoliko hladnjača izašlo je sa cijenom, dok su neke velike hladnjače u izjavama za medije iznosile podatake da cijena neće biti iznad 7 KM.

I 2017. godine malinari su održali proteste zbog istih razloga.

beoprom

(Izvor: esrebrenica.ba)