Завршене радионице програмирања у Народној библиотеци (ФОТО, ВИДЕО)

Завршене радионице програмирања у Народној библиотеци (ФОТО, ВИДЕО)

 

Уручењем захвалница и представљањем радова у зворничкој Народној библиотеци данас је завршен „Курс програмирања“ на коме је учествовало више од двадесет полазника.

Нега Стјепановић, директорица Народне библиотеке у Зворнику каже да је један дио полазника завршио почетни, а други дио напредни ниво програмирања.

 – У почетку се пријавио 16 учесника, а касније су они довели и млађу браће и сестре тако да је курсеве пратио преко 20 наших суграђана. То је веома значајно јер су дјеца на распусту, али су опет добровљно дошли на овај курс – рекла је Стјепановићева.

ЗО-Жи, Зворник!

Она је додала да су дјеца на курсу научила основе програмирања, али и руковања техником и технологоијом која им није доступна сваког дана.

 – Ми смо на курсу користили опрему коју смо добили путем пројеката на којима смо конкурисали раније. Ту оперму смо ставили у употребу за наше суграђане, а њима остаје трајно знање. Поред тога, привлачимо их у библиотеку и показујемо шта нудимо. Уводимо их у свијет књиге, од класика до бестселера – навела је Стјепановићева и додала да је један од учесника овог курса истакао да му је прво учешће на курсу било кључно за избор занимања у средњој школи.

Народна библиотека и музјеска збирка поред курсева програмирања, радионица за основце и средњошколце и других активности, организује и радионице 3Д моделовања јер су, такође кроз пројекте, набавили 3Д штампаче.

Хотел Видиковац – Зворник!

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.