АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Završene radionice programiranja u Narodnoj biblioteci (FOTO, VIDEO)

Završene radionice programiranja u Narodnoj biblioteci (FOTO, VIDEO)

viber image 2022 08 05 12 32 08 232

 

Uručenjem zahvalnica i predstavljanjem radova u zvorničkoj Narodnoj biblioteci danas je završen „Kurs programiranja“ na kome je učestvovalo više od dvadeset polaznika.

Nega Stjepanović, direktorica Narodne biblioteke u Zvorniku kaže da je jedan dio polaznika završio početni, a drugi dio napredni nivo programiranja.

 – U početku se prijavio 16 učesnika, a kasnije su oni doveli i mlađu braće i sestre tako da je kurseve pratio preko 20 naših sugrađana. To je veoma značajno jer su djeca na raspustu, ali su opet dobrovljno došli na ovaj kurs – rekla je Stjepanovićeva.

stovariste1
ZO-Ži, Zvornik!

Ona je dodala da su djeca na kursu naučila osnove programiranja, ali i rukovanja tehnikom i tehnologoijom koja im nije dostupna svakog dana.

 – Mi smo na kursu koristili opremu koju smo dobili putem projekata na kojima smo konkurisali ranije. Tu opermu smo stavili u upotrebu za naše sugrađane, a njima ostaje trajno znanje. Pored toga, privlačimo ih u biblioteku i pokazujemo šta nudimo. Uvodimo ih u svijet knjige, od klasika do bestselera – navela je Stjepanovićeva i dodala da je jedan od učesnika ovog kursa istakao da mu je prvo učešće na kursu bilo ključno za izbor zanimanja u srednjoj školi.

viber image 2022 08 05 12 32 08 445

Narodna biblioteka i muzjeska zbirka pored kurseva programiranja, radionica za osnovce i srednjoškolce i drugih aktivnosti, organizuje i radionice 3D modelovanja jer su, takođe kroz projekte, nabavili 3D štampače.

03
Hotel Vidikovac – Zvornik!

(InfoBirač)