Кампања „101 живот“ – возачи смањите брзину – за шест мјесеци у Зворнику забиљежено 4.225 прекршаја прекорачења брзине (ФОТО, ВИДЕО)

Кампања „101 живот“ – возачи смањите брзину – за шест мјесеци у Зворнику забиљежено 4.225 прекршаја прекорачења брзине (ФОТО, ВИДЕО)

 

Полицијска управа Зворник у оквиру превентивне кампање Министарства унутрашњих послова под називом „101 живот“ апелује на возаче да воде рачуна о ограничењу брзине и да вожњу прилагоде условима на путу.

 – На подручју Полицијске управе Зворник је постављено осам стационарних радара, и то по три у Братунцу и Зворнику те по један у Власеници и Сребреници. Стационарни радари мјере брзину од пет до 320 километара на час. У случају да је њено ограничење прекорачено, прекршаји се аутоматски обрађују у Полицијској станици за обраду прекршаја у Бањалуци. Радари који су у функцији још од 4.5.2019. године, у току 24 часа биљежили су од 50 до 200 прекршаја прекорачења брзине. Рекорд је на магистралном путу Зворник-Бијељина, односно код Саборног храма Рођења Пресвете Богородице, гдје је радар биљежио преко 200 прекорачења брзине, а у посљедњих седам дана у просјеку је евидентирано око 50 прекршаја дневно – рекла је за ИнфоБирач Данијела Маџаревић, портпарол ПУ Зворник.

Ђак спорт – Зворник!

За прва четири мјесеца пробног рада, на овом мјесту радар је забиљежио чак 44.000 прекорачења брзине.

 – Полицијска станица за обраду прекршаја доставља власницима возила обавјештење и прекршајни налог о учињеном прекршају, а уколико се приликом обраде прекршаја утврди да се ради о нерегистрованом возилу, власници се санкционишу и за наведени прекршај. На подручју Полицијске управе Зворник у току првих шест мјесеци 2022. године укупно је евидентирано око 4.225 прекршаја прекорачења брзине. На јавним путевима, на којима контролу и регулисање саобраћаја врше припадници ПУ Зворник, у првих шест мјесеци 2022. године, евидентиране су 244 саобраћајне незгоде – навела је Маџаревићева и додала да је неприлагођена брзина условима и стању пута један је од основних узрока саобраћајних незгода.

Ваш Схоотер – Зворник!

 – То је и разлог што припадници Министарства унутрашњих послова и овог мјесеца проводе кампању под називом „101 живот“. Поводом наведене кампање, у име ПУ Зворник, дужност ми је да апелујем, да возачи у случају конзумације алкохола не управљају воланом, да поштују ограничења брзине, да успоре уколико су дјеца на улици, да користе аутосједалице за превоз дјеце, да редовно провјеравају гуме и кочнице на моторним возилима, да користе безбједносне појасе током вожње, да возачи не користе мобилне телефоне током управљања возилом, да буду пажљиви, освијетљени и не возе уморни. На овај начин можете допринијети безбједности свих учесника у саобраћају, па и вас самих – истакла је Маџаревићева и додала да је на путевима Репбулике Српске током прошле године у саобраћајним незгодама страдало 101 лице.

Полицијски службеници ПУ Зворник ће вршити појачане и контроле возача под дејством алкохола и опојних дрога, али и контроле коришћења мобилних телефона током вожње. Поштујте правила којима можете спасити људске животе.

Стационарни радари још нису у функцији

 – Стационарни радари још нису пуштени у функцију, иако је њихово превентивно дејство значајно и примијетно. Дакле, на подручју ПУ Зворник тренутно је у функцији „шетајућа“ камера која може да се налази у стационарном радару у Зворнику или у стационарним радарима у Милићима – рекла је Маџаревићева.

(ИнфоБирач)

Стационарни радар у Дрињачи