Потписан Темељни уговор СПЦ и Владе Црне Горе; Абазовић: Важно питање стављено ад акта

Потписан Темељни уговор СПЦ и Владе Црне Горе; Абазовић: Важно питање стављено ад акта

Потписан Темељни уговор (фото: Влада Црне Горе)

 

Патријарх Српске православне цркве Порфирије потписао је са Владом Црне Горе Темељни уговор, објавила је РТВ Црне Горе. Темељни уговор су потписали Дритан Абазовић премијер Црне Горе и патријарх српски Порфирије.

Испред Виле „Горица“ у Подгорици, у знак неслагања због потписивањем уговора са СПЦ, који је већ више од деценију потписан са осталим традиционалним вјерским заједницама у Црној Гори, био је организован протест којем је присуствовало двадесетак грађана.

Црногорска Влада је на сједници 8. јула усвојила Приједлог уговора са СПЦ.

Влада је тада саопштила да је усвојила Предлог усаглашеног текста Темељног уговора између Црне Горе и Српске православне цркве.

Тринаест министара у Влади Црне Горе је гласало за предложени нацрт темељног уговора са Српском православном црквом.

Пет министара је изузело мишљење, и то министар одбране Рашко Коњевић, министар вањских послова Ранко Кривокапић, министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић, министар рада и социјалног старања Адмир Адровић и министар без портфеља Адријан Вуксановић.

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић је објавио на Твитеру да је потписан Темељни уговор, чиме је, како је навео, „једно важно питање стављено ад акта“.

ЗО-Жи, Зворник!

(Извор: РТРС)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.